Tévésorozat készül a Kay Scarpetta-széria alapján

Vidd hírét!
 
 

Patricia Cornwell népszerű krimisorozatából készül tévésorozat az Amazon Studios és a Blumhouse közös produkciójában, ráadásul nem is akármilyen szereposztással. Nicole Kidman a címszereplő Kay Scarpetta szerepében lesz látható, míg Scarpetta szeleburdi testvérét, Dorothyt Jamie Lee Curtis alakítja. A stúdióhoz közeli források a Deadline-nak elárulták, hogy az alkotók indulásból két, egyenként nyolc epizódos évaddal számolnak. Feltehetően lesz még folytatása, ha sikere van az első két évadnak.

Jamie Lee Curtis jó barátja Cornwellnek, a regénysorozat rajongója, és számos alkalommal volt az események moderátora az író fellépésein. A színésznő produkciós cége, a Comet Pictures 2021-ben szerezte meg a Scarpetta-sorozat tévés jogait. Akkor még csak Curtis produceri szerepéről esett szó, csak most derült ki, hogy színészként is részt vesz a sorozatban. Nicole Kidman a szerep mellett a Blossom Filmsen keresztül lesz ügyvezető producere a sorozatnak. A forgatókönyvet Liz Sarnoff írja, aki korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint a Lost, a Deadwood és a Barry.

Patricia Cornwell
Patricia Cornwell

Kay Scarpetta egy zseniális igazságügyi orvosszakértő. Patricia Cornwell főszereplőjét Marcella Farinelli Fierro egykori virginiai igazságügyi orvosszakértő alakja ihlette, aki változatos orvosszakértői technológiát használt a bűncselekmények megoldására. Az első Kay Scarpetta-regény, a Postmortem 1990-ben jelent meg, magyarul először az Európa Könyvkiadó adta ki 2000-ben. A könyvsorozat már a 26. résznél jár, a Livid 2022-ben jött ki. A magyar olvasók előtt egyáltalán nem ismeretlen a széria: eddig 25 rész megjelent itthon is.


Vidd hírét!