Két írót takar az Elly Conway álnév

Vidd hírét!
 
 

A Telegraph kiderítette, hogy a titokzatos Elly Conway kémregényíró tulajdonképpen egy álnév, és két személyt takar. A szerzőpáros tagjai Terry Hayes ausztrál író és forgatókönyvíró, aki a magyar olvasók számára az a Nevem Pilgrim (Libri, 2017) című regényéről ismert, és Tammy Cohen, a brit pszichológiai thrillerek, köztük a When She Was Bad és a They All Fall Down szerzője.

2021-ben Matthew Vaughn filmrendező azt mondta, hogy az Argylle című kémfilmjét Conway egy kiadatlan thrillere ihlette. Conway kilétéről azonban más részlet nem derült ki, mivel a szerző nem posztolt semmit a hivatalos Instagram-oldalán, és csak az ügynökét, Eric Reidet követte. A Penguin weboldalán a szerzői életrajz egyszerűen csak annyit mondott: „Az írónő az Egyesült Államokban él, és jelenleg a sorozat következő részén dolgozik.” Vad találgatások keltek szárnyra az író kilétét illetően; egyesek a filmrendező Vaughnt, mások J. K. Rowlingot, megint mások Taylor Swiftet tartották a regény igazi szerzőjének.

A Telegraph beszámolója szerint Vaughn felkérte Hayest, hogy írjon kísérő regényt az Argylle című filmhez. Ez nem a film regényváltozata lett volna, hanem egy olyan könyv, amelyet a film hősnője írhatott volna, egy kémregény, amelyben Aubrey Argylle CIA-ügynök szerepel.

Hayes az ötletet a Transworld Publishers kiadójának, Bill Scott-Kerrnek vetette fel, aki ezt nagyszerű ötletnek tartotta. Hayes azonban még mindig a The Year of the Locust című könyvén dolgozott, ezért Scott-Kerr azt javasolta, hogy vegyen fel egy társszerzőt az Argylle-hez. Így került a képbe Tammy Cohen.

Az Argylle: A szuperkém című filmet pénteken, február 2-án mutatták be; a főszerepben Bryce Dallas Howard alakítja Elly Conway kémregényírónőt, aki belekeveredik a kémkedés valódi világába, amikor könyveinek cselekménye egy kicsit túl közel kerül egy baljós földalatti szindikátus tevékenységéhez. Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell és Dua Lipa is szerepel a filmben.

Elly Conway: Argylle (Maxim, 2024)
Elly Conway: Argylle (Maxim, 2024)

A regény a Maxim Könyvkiadónál jelent meg Bozai Ágota fordításában.


Vidd hírét!