Második Magyar Krimifesztivál: február 24.

Vidd hírét!
 
 

2024. február 24-én kerül megrendezésre a Második Magyar Krimifesztivál. A Holtszezon Irodalmi Fesztivál részeként megrendezett Magyar Krimifesztiválnak a veszprémi Fricska étteremlakás ad helyet (Veszprém, Miklós utca 10.) és a programok során a résztvevők olyan szerzőkkel találkozhatnak majd, mint Zajácz D. Zoltán, Patkó Ágnes, Hidas Bence, Baráth Katalin vagy Cserháti Éva.

A Második Magyar Krimifesztivál mindenki számára nyitott és ingyenes, célja, hogy a látogatók megismerkedhessenek a magyar krimiírók legjobbjaival. A nap programja négy panelbeszélgetés köré szerveződik, amelyek a krimi egy-egy szegmensét járják körül.

10:00-11:00 Friss vér

Hogy érzi magát, aki először gyilkolt, ha csak papíron is? Nehéz volt-e a profi gonoszok közé bekerülni? Lesz-e az elsőkönyves krimiíróból sorozatelkövető? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Szilágyi Zsófia magas rendfokozatú irodalmi nyomozó Bánhidi Lilla (Sorsod Borsod, Prae, 2023), Hidas Bence (És mindent betemet a hó, General Press, 2023) és Patkó Ágnes (Halálos rozé, General Press, 2023) kihallgatásával. – Az esemény Facebook-oldala.

11:30-12:30 Vérfagyasztó fordulatok

Mit tesz az író, ha a rettegés a cél? Hogyan lehet maxra tekerni a feszültséget? Jól alszik-e a krimiíró, aki a bűnök lemélyére ás? Kálai Sándor, krimi- és rettegéskutató, fordulatokban gazdag beszélgetésben járja körbe, miért nem tudjuk letenni a thrillert, és miért erre a műfajra esett Réti László (hazai és nemzetközi thrillerek), Szlavicsek Judit (Viharcsapda, 2023, Libri) és N. Nagy Zoltán (Keselyű-trilógia) választása. – Az esemény Facebook-oldala.

14:30-15:30 Vérbeli nyomozók

Csak a rendőr tud jól nyomozni? Esetleg a profi magándetektív? Mi történik, ha egy hóhér ered a tettes nyomába? És ha maga Szinbád? Esetleg Veron az ókanizsai papírboltból? Patkó Ágnes krimiíró (Szekszárdi vörös-sorozat) és Renáta nevű nyomozója fogják faggatni Gráczer L. Tamást (A budai hóhér-sorozat, Prae), Csabai Lászlót (Szinbád-sorozat, Magvető) és Baráth Katalint (Dávid Veron-sorozat, Agave). – Az esemény Facebook-oldala.

16:00-17:00 Vérszomjas gonoszok

Küzd-e a krimiíró belső démonjaival, amikor megteremti az elkövető alakját? Hisz-e a született gonoszban? Megbocsát-e bűnöseinek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Cserháti Éva (K. É. Z. – sorozat) Zajácz D. Zoltán (Véres Balatoni – sorozat), Mészöly Ágnes (Szabó Ágota – sorozat) és Szántó Dániel (Budai Viktor és Várnay Benett – sorozat) segítségével. – Az esemény Facebook-oldala.

A kerekasztal-beszélgetések között lehetőség lesz könyveket vásárolni, dedikáltatni és beszélgetni az írókkal egy kávé, tea vagy egy pohár bor mellett. A szervezők azt ígérik, hogy senkinek nem esik bántódása. Elvileg…


Vidd hírét!