Szeptemberben érkezik “A harmadik Gilmore lány”

Vidd hírét!
 
 

Angol nyelven szeptemberben érkezik a Szívek szállodájában Emily Gilmore-t alakító Kelly Bishop memoárja, amely a The Third Gilmore Girl (tükörfordításban: A harmadik Gilmore lány) címmel jelenik meg, közölte a múlt héten egy exkluzív riport formájában a People magazin. Magyar fordításról ebben a pillanatban még nincs információnk, de a tévésorozat hazai rajongótáborát ismerve esélyes, hogy többen is meg fogják vásárolni az angol nyelvű kötetet.

A kötetben a Tony-díjas színésznő elmeséli élete történetét, a Broadway színpadán tett első lépésektől kezdve a sorozatbeli Stars Hollow városáig, de intim betekintést nyújt a magánéletébe is. Az írónő reflektál majd házasságaira, köztük második férje elvesztésére, akit a rák ragadott el tőle, valamint a karrierjét formáló pillanatokra. A memoárban feltárja a kulisszák mögötti történeteket, és megosztja a rajongóival azokat a tanulságokat, amelyekre a szórakoztatóiparban eltöltött évek alatt tett szert. Carole Bishop néven született, karrierjét táncosként kezdte. Miután olyan Broadway-darabokban szerepelt, mint a Golden Rainbow, a Promises, Promises és az On The Town, Bishop alakította Sheila Bryant szerepét az A Chorus Line című úttörő musicalben. A szerep nagyrészt Bishop saját életén alapult, és 1976-ban elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Tony-díjat, amely az Egyesült Államok legmagasabb színpadi kitüntetése, rangban egy magasságban áll az amerikai filmipar Oscar-díjával.

Kelly Bishop: The Third Gilmore Girl

A színésznő a filmvásznon is felbukkant; olyan filmekben tűnt fel, mint a Dirty Dancing – Piszkos tánc (Marjorie Housmant, Jennifer Grey karakterének, Baby-nek az édesanyját alakította) vagy a Wonder Boys – pokoli hétvége. A tévénézők Emily Gilmore-ként kedvelték meg: a Gilmore Girls (magyarul: Szívek szállodája) című sorozatban játszotta a főszereplő Lorelai Gilmore édesanyját, és visszatért a 2016-os Netflix-rebootban is.

Kelly Bishop hosszú karrierje rengeteg felejthetetlen pillanatot és megannyi fantasztikus karaktert tartalmaz, mondta Hannah Braaten, a kötet szerkesztője, és hozzátette: nagyon örül, hogy ő lehet az, aki a színésznő élettörténetét egy kötetbe csomagolva megmutathatja a rajongóknak.

A könyv várhatóan szeptember 17-én jelenik meg angolul.


Vidd hírét!