John Le Carré: Az üldözött

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Le Carré: Az üldözött2009 november 19-én jelent meg magyarul is Le Carré legújabb könyve, A Most Wanted Man, amely a fordításban Az üldözött címet kapta. Le Carré aktuális témával foglalkozik a regényben, amelynek cselekménye Hamburgban játszódik – a szerző itt teljesített diplomata szolgálatot a 60-as években a brit nagykövetségen.


A regényről röviden: egy éhségtől tántorgó orosz fiatalembert csempésznek be Hamburgba az éjszaka közepén. Rengeteg mennyiségű készpénz van nála. Megrögzött muszlim. Vagy nem? Azt mondja, Íszának hívják. Annabel, az idealista, fiatal német polgárjogi ügyvéd úgy dönt, hogy megmenti Íszát a deportálástól. Ám ügyfele túlélése lassan sokkal fontosabb lesz neki, mint a saját karrierje és biztonsága. Íszá titokzatos múltja után nyomozva találkozik Tommy Brue-val, egy Hamburgban székelő angol magánbank tulajdonosával. Annabel, Íszá és Tommy szokatlan szövetséget kötnek. Eközben a „terrorizmus elleni háború” örve alatt a rivális német, angol és amerikai kémek elkezdik bekeríteni az ártatlanokat…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=To32Cd9ul1k]

A kritikusok állítólag nagyon szeretik a könyvet, Az üldözött egyesek szerint eléri, sőt meghaladja a hidegháború során alkotott remekművei színvonalát fanyar humorával, összetett és sodró cselekményével, és eltökélt humanizmusával. Az angol nyelvű megjelenéshez (2008 szeptember 23) izgalmas, lebilincselő trailert is készítettek.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •