Várható megjelenések augusztus közepén

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Partvonal Kiadó az erotika és a bujaság jegyében int búcsút az uborkaszezonnak, és a nyár utolsó forró heteire veszélyes örömöket, fűszeres erotikát és buja érzékiséget ígér. A 73 éves Small Bertrice Channel Pleasures sorozatának negyedik, 2008-ban kiadott kötete, a Veszélyes örömök magyarul a jövő héten jelenik meg a Partvonal Kiadó gondozásában. Annie Miller ötgyermekes özvegyasszony, és egyre kevésbé teszi boldoggá a főállású anyaszerep. Hogy egy kicsit elszakadjon a hétköznapoktól, a húga titokban benevezi egy versenyre, amelyet a Csatorna – a nők érzéki fantáziáját kiszolgáló tévéadó – szponzorál. Annie megnyeri a fődíjat, egy egész hétig tartó, kellemes pihenést a Csatorna előfizetőinek fenntartott exkluzív fürdőben. Életében először maga is kipróbálja a titkos adót, ahol a Szépség és a Szörnyeteg meséjét eleveníti meg. Annie hirtelen új kihívásokkal találja szembe magát: eddig ismeretlen erotikus élmények és egy igen jól fizető munkahely vár rá. Szexuális újjászületése azonban veszélybe sodorja – közel kerül ahhoz, hogy elveszítsen mindent, ami korábban oly kedves volt számára.


Folytatódik a vámpír-dömping is – vagy abba sem maradt? Csak a jövő hétre két friss vámpír-sztorit ígér az Ulpius-ház Könyvkiadó. Lara Adrian A vámpír bosszúja c. regénye az eddigieknél is több borzongást, szenvedélyt és fordulatot tartogat a műfaj kedvelőinek. Renata a pengék és lőfegyverek mestere, hihetetlen mentális képességek birtokosa, akit sem ember, sem vámpír nem győzhet le. Mégis halálos veszélybe kerül, amikor egy aranyhajú vámpír csapdába ejti… az érzékiség csapdájába, a földöntúli gyönyörök palotájába. Nikolainak a küzdelem a lételeme. Csupán egy nő állhat az útjába; a hűvös és szexi harcos, Renata. A vér erős kötelék, a szenvedély még erősebb, és valamelyiküknek pusztulnia kell. Lara Adrian bestsellersorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban.

[youtube width=”480″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=l7-F0JGXaHQ[/youtube]

Jön a True Blood 7. része is Charlaine Harristől. A Hetedik harapás-ban a vámpírkirálynőre halálos ítélet vár. Sookie tudja, hogy a királynő ártatlan a király meggyilkolásában, de bizonyos titkos hatalmak csapdába csalták az amúgy is legyengült királynőt, és a végső leszámolásra készülnek. A pincérlány még mindig nem tette túl magát vámpír szeretőjének árulásán, de a szexi Quinn mindenben támogatja, kivéve persze az álnok Bill visszaszerzését. Sookie hamarosan válaszút elé kerül, ami nemcsak magánéletének alakulását, de a városka sorsát is eldöntheti…

Az Európa Könyvkiadó a polcokra hozza a krimi mesterének, Ross MacDonaldnak egy régi klasszikusát, az 1959-es A Galton-ügy-et. Ebben is felbukkan MacDonald kedvenc figurája, Archer, a magándetektív. Az olvasoterem.com e heti titkos tippje MacDonald klasszikusa, amelyben egy magánéleti gondokkal küszködő, amúgy sikeres ügyvéd indítja a cselekményt, aki nemrég vett fel sofőrnek egy börtönviselt nehézfiút, és új, szépséges feleségének is zavaros a múltja. Mindez azonban semmi egyik kliense problémájához képest: a dúsgazdag öregasszonynak több mint húsz év után előkerült az unokája – de vajon valódi-e? A fia annak idején nyomtalanul eltűnt várandós feleségével (akit az előkelő család nem akart befogadni), mondván, szabad költő akar lenni. Meghalt-e a fiú valamikor San Francisco nagyvárosi dzsungelében, hová lett a felesége, megszületett-e a gyermekük? Magyarán: szélhámos-e a hirtelen felbukkant unokajelölt? Lew Archernek, a magánnyomozónak húsz esztendőt kell felgöngyölítenie – és szokás szerint a jelenben, a szereplők életében is rendet kell tennie.

[youtube width=”480″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=PhtJRpk5s-8[/youtube]

A konspirációs teóriák kedvelői sem maradnak izgalmak nélkül augusztusban, a General Press Kiadó jóvóltából jön a sokak által dícsért Allan Folsom legújabb regénye, A Hadrianus-akta. Nicholas Marten a húgával Európába költözött, és régi vágya teljesült, amikor kertépítészetet tanulhatott a manchesteri egyetemen. Egy nap azonban telefonhívást kap egy régi jó barátjától, aki a segítségét kéri – a kérés pedig magától az Amerikai Egyesült Államok elnökétől érkezik. Nicholas nemsokára a polgárháború sújtotta Egyenlítői-Guineában találja magát. A feladata, hogy információt szerezzen egy befolyásos amerikai olajtársaságról, amely helyi zsoldosokat fizet le, védelemért cserébe. Egyetlen szemtanút talál: egy idős papot, aki bizonyítékkal szolgálhat arról, hogy a cég biztonsági őrei fegyvereket adnak el felkelőknek. Ám percekkel később az atyát brutálisan meggyilkolják és Marten menekülni kénytelen. A férfi elhatározza, hogy mindenáron megszerzi a fényképeket, és átadja őket az elnöknek, mielőtt nyilvánosságra kerülnének, és világméretű konfliktus kerekedne miattuk. De nem csak ő keresi a fényképeket; ott van a sarkában egy egykori brit kommandós, orosz ügynökök, az olajtársaság fejesei és nem utolsósorban a CIA emberei. A hajsza megkezdődik, az események Németországon át Portugáliába sodorják Folsom hősét. Szerelem, gyűlölet, önfeláldozás, becsület, politika és törvény áll szemben egymással. Több ezer áldozatot követelő polgárháború. Ártatlanok életébe kerülő bizonyítékok. Megéri? A könyv biztosan, irány a könyvesbolt!


Vidd hírét!
  •  
  •