Film készül Az üldözöttből

Vidd hírét!
  •  
  •  


Anton Corbijn, a világhírű rockzenei fényképész filmet forgat John le Carré Az üldözött című, 2008-as regényéből. A bejelentéssel egyidőben elhangzott, hogy a munkálatokat a könyvhöz hűen Hamburgban végzik majd, és előreláthatólag idén télen kezdődik meg a film fényképezése. A forgatókönyvet az ausztrál Andrew Bovell írta, aki 2010-ben a Mel Gibson főszereplésében bemutatott A sötétség határánnal lett ismert.

A Variety szerint a télre tervezett forgatást a Filmfoerderung Hamburg Schleswig-Holstein 900 000 euróval, azaz kb. 1.3 millió amerikai dollárral támogatja.

Corbijn legutoljára George Clooney-val dolgozott együtt a Martin Booth regénye alapján készült Az amerikai című filmen 2010-ben. Az a produkció, a könyvhöz képest elég laposra sikerült – a Rotten Tomatoes 66-osra értékelte, a metacriticnél csak 61 pontot ért el. Corbijn azt mondta, hogy Az üldözött lesz az utolsó rendezése.

Az üldözöttet le Carré 2009-ben írta, a könyv magyarul még az év őszén megjelent magyarul is az Agave Könyvek gondozásában. Az angol könyvhöz le Carré kiadója nagyszerű trailert készített.

[youtube width=”560″ height=”349″]http://www.youtube.com/watch?v=To32Cd9ul1k[/youtube]

Az üldözött egy orosz fiatalemberről szól, akit úgy csempésznek be Hamburgba az éjszaka közepén. Rengeteg mennyiségű készpénz van nála. Megrögzött muszlim. Azt mondja, Íszának hívják. Annabel, az idealista, fiatal német polgárjogi ügyvéd úgy dönt, hogy megmenti Íszát a deportálástól. Ám ügyfele túlélése lassan sokkal fontosabb lesz neki, mint a saját karrierje és biztonsága. Íszá titokzatos múltja után nyomozva találkozik Tommy Brue-val, egy Hamburgban székelő angol magánbank tulajdonosával. Annabel, Íszá és Tommy szokatlan szövetséget kötnek. Eközben a „terrorizmus elleni háború” örve alatt a rivális német, angol és amerikai kémek elkezdik bekeríteni az ártatlanokat…

John le Carré, akit a héten Németország Goethe-díjjal tüntetett ki, az A kém, aki bejött a hidegről című regényével alapozta meg a hírnevét még az 1960-as évek végén. 2011-ben már készül egy film a szerző egy másik regényéből: az Árulás adaptációjában Gary Oldman alakítja Smiley-t, de feltűnik a vásznon Colin Firth is. A produkció már az utómunkálatoknál tart, a premierre valamikor szeptemberben kerül sor.

 


Vidd hírét!
  •  
  •