Gordianus megfiatalodik

Vidd hírét!
  •  
  •  

Steven Saylor a budapesti látogatása során érintőlegesen már említette, mostantól pedig hivatalos, hogy a Roma Sub Rosa-sorozat új, tizenharmadik része egy előzmény-novellafüzér lesz, mely a tizennyolc éves Gordianus első nyomozásait mutatja be. A cselekmény a világ hét csodájának a helyszínein játszódik majd, és a fiatal Gordianus mindenhol megold egy bűncselekményt. Az egyelőre címnélküli könyv jövő nyáron fog megjelenni, és az Agave Könyvek a nemzetközi időponttal egyidőben tervezi a magyar kiadást.


Jó hír azoknak, akik nem tudnak addig várni, hogy az író különböző magazinokban folytatások formájában teszi közzé a művét. Az első rész a július 26-án megjelenő Ellery Queen Mystery Magazine-ben lesz olvasható The Monumental Gaul címmel, és a Rodoszi Kolosszusnál történteket mutatja be, a második részt pedig a The Witch of Corinth címmel a The Magazine of Fantasy & Science Fiction augusztus 29-i számában kell keresni.

Steven Saylor Texasban született 1957-ben, és gyerekkorában gyakran járt autósmoziba, ahol egy életre beleszeretett az ókori tárgyú filmekbe (Ben Hur, Kleopátra, Spartacus). A Texas-i Egyetemen szerzett történész diplomáját a History Channel ókori Rómával foglalkozó műsorainak szakértőjeként is kamatoztatja. Gordianus, a Nyomozó főszereplésével eddig tizenkét regénye jelent meg – az olvasóterem eddig csak a Római vérről írt recenziót. Amikor éppen nem a római levéltárakat bújja, Saylor a kaliforniai Berkeleyben és a texasi Austinban él. A legutóbbi magyarországi látogatására a 82. Ünnepi Könyvhéten került sor 2011-ben, ahol több száz rajongójának dedikálta legújabb művét, a Birodalmat.

 


Vidd hírét!
  •  
  •