Agave könyvek a második félévre

Vidd hírét!
 
 

Az óriási rajongói nyomásnak eleget téve a tervezett novemberi dátum helyett már szeptember elején megjelenik Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozatának a hatodik és egyben befejező része, Az utolsó áldozat. Mead regényeinek világraszóló sikerének a hazai könyvpiacon is jól tapasztalható jelei vannak, ezért a kiadó nem várakoztatja az ősz végéig az olvasóit. Emellett tervben van a Vámpírakadémia spinoffjaként definiált Bloodlines-sorozatnak is az idei megjelentetése.

Természetesen a többi urban fantasy sorozatnak is megjelennek ősszel az újabb részei: Patricia Briggs Blood Bound (Mercy Thompson 2.) című könyve októberben, míg Laurell K. Hamiltontól az A Lick Of Frost (Merry Gentry 6.) novemberben várható.

A tudományos fantasztikum szerelmeseire három híres könyv vár: már július 14-én megjelenik Philip K. Dick mérföldkő jelentőségű Valis-trilógiájának a befejező része, a Timothy Archer lélekvándorlása. Szakírók úgy vélik, hogy ez Dick legfilozofikusabb regénye, és további különlegessége, hogy az írótól megszokott több nézőpontból történő narráció helyett végig a főszereplő szemszögéből olvasható a történet, egyes szám első személyben elbeszélve. Októberben lesz kapható Dan Simmons Hyperion-sorozatának a második kötete Hyperion bukása címmel. A Hyperion 2010-es újbóli kiadása minden várakozást felülmúlt, ezért szinte borítékolható jövőre az Endymion című harmadik rész megjelenése. Iain M. Banks Kultúra-ciklusa is folytatódik, szintén októberben kerül a könyvesboltok polcaira az Anyag, ami magyar nyelven már a hetedik Kultúra-regény lesz.

A krimi frontján is rengeteg újdonságra lehet számítani: szeptemberben érkezik Dennis Lehane-től a Hideg nyomon, a Kenzie-Gennaro sorozat várva várt negyedik epizódja. E regény alapján forgatott filmet Ben Affleck 2007-ben Morgan Freeman, Ed Harris, Casey Affleck és Amy Ryan főszereplésével, utóbbit pedig a kiváló alakításáért jelölték Oscar- és Golden Globe-díjra egyaránt. Ugyancsak szeptemberben tér vissza Dexter: a Dexter Is Delicious Jeff Lindsaynek az ötödik könyve már, és nemrég fejezte be a hatodikat, ami a kiadó jövő őszi tervei közt szerepel. John le Carré életművének is folytatódik a kiadása: a nemrég Goethe-díjjal kitüntetett írótól novemberben jelenik meg az Egy tökéletes kém.

Szintén az Agave Könyvek novemberi megjelenései között található Suzanne Collinstól a Mockingjay, ami Az éhezők viadala-trilógia befejezését jelenti.

A kiadó legközelebbi könyvbejelentésére augusztus utolsó hetében kerül sor, ennek a pontos dátuma időben felkerül a hivatalos weboldalra és a blogra – de a Beharangozó rovatban nálunk is olvashattok a friss könyvekről.

 


Vidd hírét!