Fotózz és nyerj könyvcsomagot!

Vidd hírét!
 
 

Pózolj egy ismert író szobra vagy emléktáblája előtt, és nyerj egy értékes könyvcsomagot szeptember elején. A tarisznyádba a könyveket az Agave, az Animus és a Partvonal biztosítja. Hogy lehet ez? – Megmagyarázzuk!

A nyárra amúgy is tervezed, hogy erre-arra kirándulsz, tekeregsz egy kicsit – igaz? És rendszerint van nálad egy fényképezőgép vagy egy kamerás mobil – igaz? Akkor keresd fel valamelyik író (vagy költő) szobrát, emléktábláját vagy szülőházát, és készíts magadról egy fotót. A képen látsszon a szobor és te is, emléktábla esetén látsszon a tábla szövege.

Csak elsőre tűnik nehéznek, mert ha belegondolsz, szinte bárhol találsz valami hasonlót. Torockón (Erdély) a templom mellett egy ház falán csak annyi áll: „E háznak volt vendége Jókai Mór 1876 augusztus 6-án.” – egy ilyen is megfelel ahhoz, hogy részt vehess a játékban – csak éppen legyél te is ott a fotón, a tábla előtt. Bécsben Goethe- és Schiller emlékművet találsz, New Yorkban Shakespeare- és Andersen szobrára bukkanhatsz, Athénban Lord Byronnak, Londonban Oscar Wilde-nak, Budapesten többek között Németh Lászlónak, Berekfürdőn pedig Móricz Zsigmondnak van szobra – de inkább nem folytatnánk a felsorolást, hiszen csak a fővárosban több tucatnyi író szobrát találod meg, s a vidéki városokban is többre bukkansz egynél. Ha pedig a budapesti írói emléktáblákat kellene felsorolnunk, több százra rúgna a házakfalakról írt lista. Láthatod, hogy tényleg mindegy, melyik irányba indulsz, valahol csak egy író emlékművébe botlasz. Erre az esetre mindenképp legyen nálad fényképezőgép!

Mi a tennivalód, ha már kész a fénykép?

Töltsd fel a fotódat az olvasóterem üzenőfalára a facebook-on, és gyűjts minél több LIKE-ot a képedhez. A könyvcsomagot az nyeri, akinek augusztus 31-én, közép-európai idő szerint éjjel 12-kor a legtöbb szavazata van. (Döntetlen esetén sorshúzás fog dönteni!)

Segítünk! Elég, ha figyelsz minket!

A játék ideje alatt az olvasóterem (és a játékbeli partnerei) folyamatosan közölnek olyan információkat, amelyek segíthetnek annak felderítésében, hogy kinek hol található szobra, emlékműve vagy szülőháza. Nem azt kérjük, hogy ragadj rá a facebook-oldalunkra, hisz tudjuk, hogy a nyári hetek alatt lesz ennél sokkal érdekesebb elfoglaltságod is, de nem árt majd követni a hírfolyamot az üzenőfalunkon, mert minden héten súgunk egy kicsit: ennek itt, annak meg ott van a szobra/szülőháza – és lehet, hogy te éppen arra jársz!

A játék július 1 és augusztus 31 között zajlik a facebook.com/olvasoterem címen.

 


Vidd hírét!