Melyik a legjobb Philip K. Dick-könyv?

Vidd hírét!
  •  
  •  

Lassan nyolc év telt az Agave Könyvek első kiadványának, Philip K. Dick Az ember a fellegvárban megjelenése óta, amit máig további huszonegy kötet követett az írótól, akit sokan a tudományos-fantasztikus irodalom valaha létezett legnagyobb alakjának tartanak. A kiadó úgy döntött, most jött el az idő, hogy kiderítsék: melyik a szerző eddigi legjobb, az Agave Könyvek gondozásában megjelent kötete. Július 18 és augusztus 31 között lehet szavazni a legütősebb, leghatásosabb Philip K. Dick-regényre, és kizárólag az olvasók fogják eldönteni, hogy melyik az.


Nem csak ezért érdemes azonban részt venni ebben a küldetésben: a kiadónál kíváncsiak arra is, hogy mit jelentenek számotokra Philip K. Dick művei, milyen hatással vannak rátok, és miért az a kedvenc kötetetek tőle, amire szavaztatok. Írjátok ezt meg a pkd@agavekonyvek.hu címre, és a legjobb írásokat közzéteszik az Agave blogon, illetve szövegrészleteket belőlük a jövőben megjelenő Philip K. Dick-könyvekben is elhelyeznek.

Philip K. Dick a modern science-fiction történetének egyik legmeghatározóbb alakja, 1982-ben bekövetkezett halálakor hatalmas életművet hagyott maga után. A könyvei számos elismerésben részesültek. 1963-ban a már fentebb is említett Ember a Fellegvárban megkapta a sci-fi műfajának legnagyobb elismerését, a Hugo-díjat. Két alkalommal ítélték oda neki a neves Brit SF-díjat: 1967-ben a Palmer Eldritch három stigmája című regényért és 1979-ben a Kamera által homályosanért, 1975-ben pedig a Csordulj könnyem, mondta a rendőr című könyvéért kapta meg a nagy presztízsű John W. Campbell Memorial-díjat.

Dick számos nagysikerű film alapjául szolgáló novella és regény szerzője. Az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből forgatta Ridley Scott a Szárnyas fejvadászt. A We Can Remember it for You Wholesale szolgált alapul Paul Verhoeven Emlékmásának, Steven Spielberg pedig a Minority Reportból készítette a Különvéleményt. John Woo rendezett filmet A felejtés bére címmel, 2006-ban a Kamera által homályosant Richard Linklater vitte vászonra, 2007-ben pedig Lee Tamahori a Nextet. Jelenleg is több művének vannak tervben a megfilmesítései: John Alan Simon kisebb költségvetésből dolgozott a Szabad Albemuth Rádión, amiben többek közt Alanis Morissette is szerepel, miközben George Nolfi a Helyreigazító Csoport című novella alapján forgatta a Sorsügynökséget. Egy ideje megerősítették, hogy az Ubik is megfilmesítésre kerül, a rendező pedig Michel Gondry lesz.

 


Vidd hírét!
  •  
  •