Őszi könyvújdonságok

Vidd hírét!
  •  
  •  


Idén, október 28-ára ígéri az Alexandra Kiadó Michael Connelly Mickey Haller-sorozatának második kötetét, A hazugság csapdájában címmel. A könyv eredeti címe a „The Brass verdict”, és 2008-ban jelent meg angol nyelven.

Mickey Haller kétévnyi kihagyás után újra visszatér a tárgyalóterembe, megörökölve meggyilkolt kollégájának, Jerrry Vincentnek ügyét. Neki kell védenie a híres holliwoody producert, Walter Elliotot, akit felesége, és annak szeretője megölésével vádolnak. Harry Bosch nyomozó elszántan keresi Vincent gyilkosát, és bár a két szereplő ellentétes oldalon harcolnak, lassan be kell látniuk, hogy csak egy csapatban dolgozva érhetnek el eredményeket. Michael Connelly krimisorozatából eddig négy könyv jelent meg angolul, a legutóbbiról, mint a Los Angeles Times sikerlistás könyvének megjelenéséről már írtunk itt az olvasótermen.

Szintén október 28-ra tervezi új könyvének megjelenését az Európa Kiadó. David Baldacci Teve Klub-sorozatának negyedik része, az Isteni igazság, izgalmas, fordulatos thriller. A regény főszereplője Oliver Stone két pisztolylövéssel leszámolt azzal a két emberrel, akik valamikor tönkretették az életét. Ám ezzel magára szabadította Amerika összes bűnűldöző szervét, ráadásul a katonai hírszerzés egy magasrangú tagja személyes bosszúra készül, egy vérbeli profit küldve Stone nyomába. Az események egymást követik és Stone egy álmos bányászvároban köt ki, ám hiába reméli, hogy itt majd nyugton hagyják, hamarosan ráébred, hogy halálos csapdába került. Innen csak egy módon kerül ki élve: ha segítséget kap a Teve Klub tagjaitól.

A regény 2008-ban jelent meg angolul, Divine Justice címmel. A Teve Klub-sorozatnak angol nyelven már az ötödik része is olvasható, 2010-ben jelent meg Hell’s corner címmel, és a The New York Times bestseller listájának első helyén landolt. A New York Times idei listáján is akad egy legjobban eladott Baldacci könyv, hiszen a 20€ Senza deposito 500€ di bonus10€ Senza Deposito più 160€ di Bonus10€ Gratis e 750€ di bonus505€ (5€ Gratis 500€ sul deposito)10€ Gratis 100€ sul depositoSe sei un casino online vero amante delle slot machine , controlla periodicamente questa pagina, perchè qui potrai trovare tutti i nuovi giochi rilasciati nel nostro Paese. The sixth man 2 hétig foglalta el a megtisztelő első helyet.

Az Európa Kiadó jóvoltából még egy újdonság kerül a könyvesüzletekbe, és ez nem más mint Robert Merle életrajza, az író második házasságából származó fiának, Pierre Merle-nek a tollából. Robert Merle-t nagyon szerették a magyar olvasók, az író lenyűgöző szellemi frissességgel dolgozott kilencvenedik életévén túl is. 95 évesen hunyt el, hátrahagyva gondosan tárolt iratait és leveleit, fia ezekre támaszkodva meséli el kivételes pályafutását. Fordulatos élete, három feleségének története, kudarcai és sikerei izgalmas olvasmánynak igérkeznek.

A Kossuth Kiadó újdonságai közé tartozik a november elején megjelenő Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című alkotás, szerzője: Ransom Riggs. Izgalmas, különös, megindító első kötet. A fényképek és a szöveg pompás összhangja felejthetetlen történetet teremt. Egy rejtélyes sziget, egy elhagyott árvaház, izgalmas, megindító és csodálatos története. Ransom Riggs Los Angeles-i írónak első regénye ez a különleges történet, angol nyelven még egy könyve jelent meg, egy kézikönyv Sherlock Holmes világáról.

Novemberben krimiújdonsággal jelentkezik a Jaffa Kiadó is. Harlan Coben regényeit 40 nyelvre fordították már le, és világszerte több mint 50 millió példány fogyott belőlük. A Vér a véremből eredeti címe Long lost, angolul 2009-ben jelent meg, a Myron Bolitar sorozat kilencedik köteteként. Myron Bolitar, a keményöklű játékosügynök váratlan, hajnali telefonhívást kap a gyönyörű Terese Collinstól, aki arra kéri, hogy utazzon Párizsba. Bár sejti, hogy nem csak egy kellemes randevú várja majd itt, Myron útnak indul. A párizsi repülőtéren azonban rendőrök várják, és hamarosan az is kiderűl, hogy Terese egy gyilkosság első számú gyanusítottja. A nyelv és a helyi szokások ismeretének hiányában nem igazán tud mit kezdeni, ám még mielőtt bármit is tehetne, történik valami, és minden rögtön más megvilágításba kerül.

Végül, de nem utolsó sorban egy más tipusú könyv megjelenéséről is beszámolunk. Az Aréna 2000 Kiadó folytatja a világ legjobb sportolóinak dedikált sorozatát. A legújabb sportoló, akit bemutatnak Sebastian Vettel, a Száguldó Cirkusz fiatal pilótája, aki kivételes eredményeivel szerzett elismerést a Forma 1-es versenyeken. A könyv bemutatja a pilóta történetét, eddigi pályafutását, eredményeit, sok, színes fotóval illusztrálva. A könyv várhatóan november elején jelenik meg.


Vidd hírét!
  •  
  •