Bemutatkozik a Gombos Könyvek

Vidd hírét!
 
 

A Gombos Könyvek háziasszonya a népszerű rádiós és tévés műsorvezető, Gombos Edina, aki ismert anyukaként hitelesen tudja képviselni a sorozatot a családoknál. Több mint 3 éve, kislánya világra jövetele közben állította össze interaktív Babanaplóját, amely a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. A kötet immár harmadik kiadását éli. Gombos Edina a könyv szerkesztésével párhuzamosan egy egészségügyi portálon élő internetes videóműsort vezetett, ahol Dr. Czeizel Endre mellett látta el tanácsokkal, ötletekkel a kismamákat. Jelenleg újra a TV2, valamint a TV2 női csatornájának, a FEM3-nak a műsorvezetője. Edina és a Partvonal Kiadó a korábbi közös könyvsikerük nyomán vágtak bele legújabb vállalkozásukba, ennek következményeként lapozhatjuk hamarosan a Gombos baba-mama könyvek legújabb példányait.

Gombos Edina az első három kötetet összekötő különleges szemléletmódról nyilatkozott:
„Lebeszélném az anyukákat arról, hogy időhiány miatt a lehető legkönnyebb megoldást válasszák, azaz boltban vásárolt készételeket adjanak a gyermekeiknek. Én munka mellett is mindig igyekeztem megoldani, hogy legyen otthon friss, meleg étel. A babaétrendes könyvekkel az a cél, hogy minden édesanya – még az is, aki nem konyhatündér – tudjon a babájának egészséges, egyszerű finomságokat készíteni. A fejlesztő kötetnek is az az üzenete, hogy felesleges boltba rohanni drága játékokért. Ahogy az étrendi könyveinkben, itt is organikus szemlélet tükröződik. Elsősorban az anya, a szülők figyelmére és tudására, másodsorban a körülöttünk látható tárgyi világra van szükség gyermekünk korai fejlesztéséhez. A könyvben található gyakorlatok kétharmada bármelyik percben könnyen kivitelezhető, de akkor csináljuk jól, ha tudjuk, miért működik, milyen pszichés, motoros és egyéb fejlesztési evidencia, tudás van mögötte.”

 „Félévente új kötetekkel jelentkezünk majd: a gyerekek számára interaktív foglalkoztató könyvekkel, a szülők számára értelmi-érzelmi nevelésről szóló kiadványokkal – nyilatkozta Edina. Sok-sok jó ötletünk van még a kiadóval, az egyik ’titkos’ tervünk egy interaktív gyereknapló kiadása, a Babanapló mintájára, a kisiskolás korosztálynak. Külföldön az ilyesmi nagyon népszerű, itthon viszont régóta nem kapható a könyvesboltokban. Pedig az önismeretben és a társas fejlődésben ez egy nagyon érzékeny korszak. Az írni tudó gyermekekben buzog az önkifejezés vágya, és az interaktív gyereknapló ennek engedne teret. Gőzerővel dolgozom ezen az újdonságon is, és bízom benne, hogy még az idén meg tud jelenni a Gombos Könyvek bónuszkiadványaként.”

Az új baba-mama sorozatot a Kiadó hivatalosan 2011 november 10-én, 18:00 órakor mutatja be a Károly körúti Alexandra Szalonban, ahol az est házigazdája Gombos Edina és lánya, Miri lesz. Három könyv bemutatójára kerül sor ezen az estén: Annabel Karmel: Pürékorszak (0-1 éves); Annabel Karmel: Babaétrend (0-3 éves) és Simone Cave + Dr. Caroline Fertleman: Az okos baba (0-2 éves). Az esemény felettébb érdekesnek ígérkezik, lesz helyszíni bébiétel-készítés, fejlesztő játékok bemutatása, valamint a Picibaba.hu jóvoltából megszólal a korai fejlesztés és a babatáplálás egy-egy szakértője is. A Partvonal Kiadó a helyszínen mindenkit belépő ajándékkal fogad. Ha biztos helyet szeretnél magadnak, részvételi szándékodat jelezd a gombos@partvonal.hu címen!


Vidd hírét!