Nyerj páros belépőt és könyvet

Vidd hírét!
  •  
  •  

November 10-én, csütörtökön 18:00 órától két filozófus, Gábor György és Gyenge Zoltán az akarat ábrázolhatóságáról tart előadást két közismert, gyakran megfestett esemény kapcsán. Gábor Görgy az i. sz. 70-ben zajló háborúba küldi hallgatóságát, amikor is Titus római seregei elpusztították Jeruzsálemet. Gyenge Zoltán talán a legvitatottabb ószövetségi próbatételt, Ábrahám és Izsák történetét elemzi. Azt vizsgálja, hogy az áldozathozás pillanatát megfestő művészek kit és kinek az akaratát helyezték az események középpontjába.


November 23-án, szerdán 18:00 órától Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész tart előadást. Ifjabb Hans Holbein Követek és egy ismeretlen festő Mózes és Áron a fáraó előtt című művei közötti kapcsolatot keresi. A kúszó-mászó elemző alulról, felülről, kívülről és belülről is szemügyre veszi a festményeket, így jutva el második témájához, az anamorfózishoz. A Követek egy felismerhetetlenné torzított eleme különös perspektívából értelmet nyer. Erről a művészi fogásról is mesél saját művészetén át Orosz István.

A két rendezvényre a Műcsarnokban kerül sor (1146 Budapest, Dózsa György u. 37), a jegyek ára 1 500 Ft / alkalom, vagy 2 500 Ft / két alkalom. Három szerencsés olvasónk azonban a két eseményre most páros belépőt nyerhet, a helyszínen a rendezvényekhez kapcsolódó könyvek közül (A szépség akarata és A követ és a fáraó) is választhat egyet magának, és végre nagy eséllyel nyerhetnek a budapestiek is. Csupán az alábbi három kérdésre kérünk helyes választ, s ha több jó megfejtést is kapunk, akkor sorshúzással döntünk arról, hogy ki lehet ott a két rendezvényen. A játék szerdán, november 9-én du. 17:00 óráig tart, eredményhirdetésre szerdán este kerül sor a facebook üzenőfalunkon, de a nyerteseket személyesen is értesítjük.

Ez a játék már véget ért! Hamarosan újabbal jelentkezünk!


Vidd hírét!
  •  
  •