Neil Gaiman Simpsonéknál

Vidd hírét!
 
 

November 20-án este az amerikai Fox csatornán Neil Gaiman hangja is felcsendült A Simpson család 23. évadjának 6. epizódjában. Az amerikai író a The Book Job című részben a róla mintázott sárgabőrű figurának kölcsönözte a hangját. A The Book Job arról szól, hogy Homer egy, a Twilighthoz hasonló ifjúsági regényt akar írni. Mint azt Gaiman a Spinoff Online-nak elmondta, ő még soha nem olvasta Stephenie Meyer népszerű regényét. Egy szörnyű ember vagyok, mert én még mindig nem olvastam a Twilight-könyveket, és én vagyok ezzel az egyedüli a családunkban, ismerte be nevetve.

Gaiman nagyon jól érezte magát a Simpsonok között, már egy ideje gondolkozott ezen a lehetőségen. A sorozat készítői ugyanis már hosszú idők óta kérték, hogy vállaljon egy rövid szerepet Homerék mellett. Mindig azt felelte nekik: szívesen, amint kész van az erre alkalmas forgatókönyv. Igazából ő arra számított, hogy csak annyi szerephez jut, mint eddig bármelyik más híresség is a sorozatban. Valami olyanra gondolt, hogy Homer azt mondja majd: Ennél furcsább ötlettel még maga Neil Gaiman sem hozakodhatott volna elő, mire megjelenik ő a képernyőn, és az állát vakargatva azt mondja: Igazad van, tényleg nem!, és aztán folytatódik Simpsonék története. Ehhez képes egy egész epizódot kapott.

Elmondta, hogy A Simpson családban látható énje egyáltalán nem hasonlít a valódi Neil Gaimanre. Azt mondja, ő szinte soha nem csavarog a Barnes & Noble-féle üzletekben és nem támogat olyanokat, akik álnéven Twilight-féle ifjúsági regényeket akarnak írni. A forgatáson leginkább az akcentussal gyűlt meg a baja: azt kérték ugyanis tőle, hogy érezhetően rossz amerikai akcentussal beszéljen. Kiderült, hogy (az amerikai) alkotók teljesen másképp értelmezik a rossz amerikai akcentust, mint egy brit író.

Gaimannek nem ez az első tévés szereplése. Korábban írt egy nagy sikerű epizódot a BBC sorozatához, a Ki vagy, doki?-hoz, de feltűnt már például az Arthurban is. Ott éppen azon elmélkedik könyvdedikálás közben, hogy érdekes lenne kipróbálnia magát a szakácskönyvek világában is. A The Book Job-ban állítólag rengeteg poén és utalás van Gaiman munkásságára. Ha valaki látta már a szóban forgó epizódot, osszon meg egy hozzászólás erejéig pár ilyen poént az olvasóinkkal.


Vidd hírét!