Új játék: A világ számokban

Vidd hírét!
 
 

Az ígéretünkhöz híven a héten is játszunk, ezúttal a Typotex Kiadó a partnerünk. A játék apropóját a kiadó egyik tavaszi újdonsága, a The Economist kiadványának magyar fordítása, A világ számokban adja. Megsúgjuk, hogy a könyvbe nálunk is bele lehet lapozni a Lapozóban, és könnyen lehet, hogy az alábbi kérdésekre is valahol ott találsz majd választ. Merthogy számokkal kapcsolatos kérdésekre várjuk a helyes válaszokat, egészen pénteken éjfélig, az eredményhirdetésre pedig szombaton délelőtt kerül sor. Két helyes megfejtő egy-egy A világ számokban-t nyer, több helyes megfejtés esetén természetesen sorsolni fogunk.

——————————

Ez a játék véget ért! Több mint 250 résztvevő mellett 43%-os volt a helyes válaszok aránya – meglepően sokan adtak helytelen választ, pedig a jó számokért elég volt belelapozni az Olvasoterem.com-on is közzétett részletbe. A helyes válaszok így szólnak: 1) Svédországban ezer nőre 99,2 férfi jut a statisztikák szerint, 2) Elefántcsontparton a nők várható élettartama 61 év, és 3) Svédországban ezer főre csupán öt házasság jut.

Sorshúzással döntöttünk a két szerencsés nyertes kilétéről, ők pedig:

  • Pajter-Csolti Katalin
  • Módli Ágnes

Gratulálunk a nyerteseknek, őket e-mailen is értesítjük arról, miként jutnak a nyereményükhöz!

Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre nem küldünk.


Vidd hírét!