Mi legyen a címe?

Vidd hírét!
  •  
  •  

Október elején magyarul is megjelenik Don Winslow legújabb regénye, a Barbár állatok előzménye, amely angolul a The Kings of Cool címet viseli. A gond az, hogy az Agave Könyvek nem tudja eldönteni, mi legyen a regény címe magyarul. Megpróbálták az eredetit átültetni magyarra, majd gondolkodtak más megközelítésekből is, de eddig még egyik eredménnyel sem teljesen elégedettek. Ezért aztán címpályázatot hirdettek, a javaslatokat e bejegyzésbe várják hozzászólás formájában. Amennyiben érkezik megfelelő cím, a győztes neve bekerül a könyv impresszumába, és természetesen kap belőle egy példányt.

A Barbár állatok két drogdílerről szól: Chon és Ben Dél-Kaliforniában élik felhőtlen életüket. Egy barátnőn osztoznak és Afganisztánból meg Pakisztánból hozott kannabiszmagból termesztik a legjobb füvet, amit a határvidéken valaha is szippantottak. A biznisz nagyon jól megy, telik belőle szinte mindenre. Mindeközben Mexikóban dúl a drogháború. A Baja Kartell már Dél-Kaliforniát is a magáénak szeretné, kinézik maguknak Chont és Bent. Elrabolják O-t (azaz Opheliát), a közös barátnőt. A váltságdíj: húszmillió dollár, vagy Benék a Kartellnek dolgoznak. Ben és Chon nem akar a mexikóiaknak dolgozni. Inkább összekaparják a húszmillát. Nekik annyi azért nincs, így tervet kovácsolnak a pénz megszerzésére. A drogháború közben egyre véresebb méreteket ölt.

A nagy sikerű regényből Oliver Stone készített filmet, itthon Vadállatok címmel az UIP-Duna Film forgalmazásában kerül a mozikba október 4-én, körülbelül a The Kings of Cool-lal egyszerre. Az előzmény ötlete Shane Salerno-tól származik, aki Winslow-val és Oliver Stone-nal közösen írta a film forgatókönyvét. Az új regényben jobban megismerjük a három főszereplőt és a kapcsolatukat, s hogy tényleg fény derüljön arra, hogy kik is ők valójában, Winslow egészen az 1960-as évekig röpíti vissza az olvasóit; miközben a trió ármánykodó drogdílerekkel és korrupt zsarukkal vívja meg a mindennapi harcát, kiderül, hogy Ben és Chon jövője elkerülhetetlenül összefonódik a szüleik múltjával, s a két fiatal el kell döntse, hogy a család vagy a közöttük kialakult barátság fontosabb.


Vidd hírét!
  •  
  •