Játék: nyerj le Carré-könyvet!

Vidd hírét!
  •  
  •  

Szeptember 27-én jelenik meg John le Carré talán legjobb regénye, az Egy tökéletes kém. A könyvet szerdáig, szeptember 26-ig nagyon olcsón kínálja előrendelésre a kiadó; három szerencsés játékosunknak mi is adunk egy-egy példányt, de ehhez meg kell fejteni az alábbi rejtvényt, és – több jó megfejtés esetén – reménykedni abban, hogy a sorshúzás neked kedvez!

Az alábbiakban hét regényhős nevét adjuk meg. Minden szereplőhöz rendelj hozzá egy szerzőt (azt a regényírót, aki az adott regényhőst írta, kitalálta, megalkotta), pontosabban a szerző vezetéknevét! Ha megvannak a vezetéknevek, írd le őket magadnak egy papírra egymás alá, ugyanabban a sorrendben, ahogy mi a regényhősök neveit megadtuk. Olvasd össze a szerzők vezetékneveinek első vagy utolsó betűit (egy vezetéknévből mindig csak egy betű kell – azt te kell eldöntsd, hogy az első vagy az utolsó betűre lesz éppen szükséged!), s így egy újabb regényhőst találsz. A kérdésünk: ki írta ezt a regényhőst? Figyelem: a megfejtés nem annak a fiktív szereplőnek a neve, akit az első vagy utolsó betűk segítségével kaptál, hanem a szerző, aki őt megalkotta.

A regényhősök:

ROSE HATHAWAY
LAJTAI GÁBOR
BUGA JÓZSEF
KÖVÉR CHARLIE NANCY
GORDON ZSIGMOND
PATRICK KENZIE
SAM SPADE

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK…

…ám előtte lássuk a rejtvény megfejtését: a nevek mellé a regényhősök szerzőjének vezetéknevét kellett párosítani. Az pedig a következőképpen alakult:

ROSE HATHAWAY – Mead
LAJTAI GÁBOR – Trenka
BUGA JÓZSEF – Izing
KÖVÉR CHARLIE NANCY – Gaiman
GORDON ZSIGMOND – Kondor
PATRICK KENZIE – Lehane
SAM SPADE – Hammett

Majd a vezetéknevek első vagy utolsó betűjét fentről lefelé összeolvasva a Maigret nevet kaptuk. A kérdés az volt: őt ki írta? A helyes válasz: Georges Simenon. Valmivel több mint 220 ember játszott velünk, a játékosok 98%-a jól megfejtette a rejtvényt – ezek szerint nem volt annyira kemény dió!

A nyertesekről sorshúzással döntöttünk, ők sorrendben:

Varga Miklós
Mayer Kinga
Veresné Császár Mária

A nyerteseknek gratulálunk. Ne feledjétek, szeptember 30-ig játékmaraton van az oldalon, egyszerre négy kiadóval játszunk összesen 30 könyvért! A játékokért KLIKK IDE!

Ha segítségre van szükséged, használd az Agave Könyvek webáruházát!

A játék szeptember 26-án, szerdán éjfélkor ér véget. Három jó megfejtő John le Carré Egy tökéletes kém c. regényét nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: Magnus Pym, a középszintű diplomata és a brit hírszerzés embere eltűnt bécsi lakásából. Többen azt sejtik, hogy átállt a szovjetek oldalára, így hamarosan kíméletlen hajtóvadászat indul nemcsak a feltételezett áruló, hanem a köddé vált férj, az odaadó apa és a titkos ügynök ellen. Hamarosan kiderül, hogy Pym élete csupa titkokból áll, amelyekről még a hozzá legközelebb állók is csak részleteket véltek sejteni: felesége, Mary, munkatársa, Jack Brotherhood és tartótisztje, Pavel őrnagy.

Miközben három földrész titkosszolgálatai keresik őt, Pym egy tengerparti szállodában veti papírra élete történetét, amelyet két alak dominált. Egyfelől apja, a zseniális és elkötelezett svindler, a másik pedig egy rejtélyes figura, akivel Svájcban hozta össze a sors – vagy a (bal-, talán a jó) szerencse.

A John le Carré mesterművének tartott regényt, életművének talán legfontosabb darabját méltán tartják nemcsak a kémregények legkiválóbbjának, hanem a kortárs angol próza egyik meghatározó darabjának is. Philip Roth szerint a második világháború óta ez a legjobb angol regény.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •