Játék a Park Kiadóval

Vidd hírét!
  •  
  •  

A Népmese Napja alkalmából az Olvasoterem.com és a Park Könyvkiadó közös játékot hirdet, amelynek végén öt jó megfejtő Dave Eggers Ahol a vadak várnak című könyvével lesz gazdagabb. Ehhez csupán az alábbi rejtvényt kell megfejteni.


Adott öt kérdés, mindegyik kérdéshez három válaszlehetőséget adtunk, de természetesen csak egy válasz lehet jó. A helyes válasz mellett egy betűt találsz, ez mutatja meg, hogy a kérdések alatti halmaz egyes soraiból hányadik betűre van szükséged. A második kérdésnél a halmaz második sorában keresd a betűt (a helyes válasz melletti szám szerint), a harmadik kérdés esetében a harmadik sorban keresgélj, és így tovább – végig az öt kérdésen. Ha mind az öt kérdést helyesen megválaszoltad, és a helyes válaszok melletti számok alapján kikerested az öt betűt a halmazból, akkor ezeket fentről lefelé összeolvasva egy mesefigura nevét kapod. A kérdés az, hogy ki írta ezt a mesefigurát?

Íme a kérdések és a betűhalmaz:

Ki Süsü, a sárkány szinkronhangja?

Fábry Sándor (1)
Gálvölgyi János (2)
Bodrogi Gyula (3)

Hogy hívják Nils Holgersson gúnárját?

Gedeon (4)
Márton (5)
Martinsson (6)

Ki írta a Fram, a jegesmedvét?

Fodor Sándor (7)
Jacob Grimm (1)
Cezar Petrescu (2)

Hol lakik Csipike, az óriás törpe?

az Óriásnagy Bükkfa odújában (3)
a Korhadozóbelű Vén Fenyőfában (4)
a virágos Tisztáson (5)

Min kapott össze Tóbiás és Kelemen?

egy gyémánt félkrajcáron (6)
egy pár piros csizmán (7)
egy kukacon (1)

A F S R E T P
H U N E H Ö Y
S R O T G C V
B J E U Z P D
M T B E L A K

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK…

…ám előtte lássuk a megfejtést:

Ki Süsü, a sárkány szinkronhangja? Bodrogi Gyula (3)

Hogy hívják Nils Holgersson gúnárját? Márton (5)

Ki írta a Fram, a jegesmedvét? Cezar Petrescu (2)

Hol lakik Csipike, az óriás törpe? az Óriásnagy Bükkfa odújában (3)

Min kapott össze Tóbiás és Kelemen? egy pár piros csizmán (7)

A F S R E T P
H U N E H Ö Y
S R O T G C V
B J E U Z P D
M T B E L A K

A megfejtések alapján összeolvasva a megfelelő számú betűket, a keresett mesefigura: SHREK.  A Shrek írója pedig William Steig. Ezt a nevet vártuk megfejtésként.

Összesen 407 megfejtés érkezett, a helyes választ beküldők közül sorsoltuk ki a nyerteseket, amelyek a következők:

Hagya Györgyné
Filipánicsné W. Zsófia
Szűcs Ferenc
Tibold Sándor
Molnár Sándor

A nyerteseknek gratulálunk!

A játék szeptember 30-án, vasárnap éjfélkor ért véget. Öt jó megfejtő Dave Eggers Ahol a vadak várnak c. könyvét nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: A nyolcéves Max izgő-mozgó, nyughatatlan gyerek. Úgy érzi, senki sem törődik vele, ezért egyre meredekebb csínyekkel hívja fel magára a figyelmet. Egyik este, büntetésből, vacsora nélkül a szobájába küldik. Max elkeseredésében magára ölti hófehér farkasjelmezét, és kirohan az éjszakába. A közeli tó partján elköt egy csónakot, amellyel egy különös szigetre jut, ahol gigászi méretű állatok élnek. Maxot a királyukká választják, és közösen elhatározzák: olyan világot építenek, ahol minden úgy történik, ahogyan ők akarják. De még maguk sem sejtik, hogy ez milyen borzalmakhoz vezet. Dave Eggers különös világú fantasy regénye Spike Jonze (A John Malkovich menet) azonos című filmjében elevenedik meg.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
  •  
  •