Játék a Népmese Napjára: mesekvíz

Vidd hírét!
 
 

Végezetül egy kvízzel jelentkezünk, amelyet a Magyar Mese Napja alkalmából állítottunk össze nektek. Öt kérdésre várjuk a válaszaitokat, négy lehetőség közül kell kiválasztani a helyest, mindegyik kérdésre egy helyes válasz van – a végén öt nyertest hirdetünk.

Szeptember 30-án Benedek Elekre emlékezünk, 1859-ben ezen a napon született a nagy mesemondó. 2005 óta ezen a napon tartjuk a magyar népmese napját is.

Az alábbi kérdések is mesével kapcsolatosak, akárcsak a nyeremények. Az Animus Kiadó felajánlásában tíz gyermekkönyvet sorsolunk ki öt helyesen válaszoló között. A válaszaitokat szeptember 30-án éjfélig várjuk.

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK…

… íme a helyes megfejtés:

Kinek a meséje A csúnya királyfi és a szép királykisasszony? – Benedek Elek
Mikor indult útjára a Magyar népmesék rajzfilmsorozat? – 1977
Melyik mese-sorozat nem Marék Veronika műve? – Bogyó és Babóca
Honnan származik az alábbi idézet: „- Szorgoskodnám – szól a hangya -, / ha a tücsök békén hagyna; / de rázendít folyton s újra: / táncolunk a rock and rollra. Devecseri Gábor: – Állatkerti útmutató
Ki nem szereplője az Alíz Csodaországban című meseregénynek? – Cérnácska Szabócska

432 ember játszott az Animus Kiadó könyveiért, több mint 87% tudta a helyes válaszokat, így sorshúzással döntöttünk a nyertesekről. Ők a szerencsések:

Varró Tímea Marianna
Steiner Mónika
Módli Ágnes
Kovács Lászlóné
Varga Éva

A nyerteseknek gratulálunk!

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!