Nyerj Romain Gary-könyvet!

Vidd hírét!
 
 

A Népmese Napjára szervezett játékmaraton után itt egy újabb játék – ezúttal egy Romain Gary könyv a nyeremény: a Park Könyvkiadó gondozásában megjelent A virradat ígérete című könyv a tét. Ebben a legkevésbé sem szokványos (mert a puszta tényekhez csak hézagosan ragaszkodó) életrajzban Romain Gary élete első negyven évéről számol be, arról hogy végül sikerült valóra váltania anyja álmait, hitt a hitében, és összehozta az író-repülő-diplomata hármas karriert, így próbálva meghálálni az anyai szeretetnek azt a hallatlan özönét és áldását, amely végigkísérte ifjúkorát.

A virradat ígérete a francia olvasók és kritikusok szerint Romain Gary (Émile Ajar) egyik legjobb regénye. A nagy sikerű Előttem az élet (melynek Magyarországon az elmúlt 35 évben számos kiadása volt) voltaképpen A virradat ígérete „remake”-je, tükörregénye. Ideje hát, hogy végre az „eredeti változat” is megjelenjen.

Az alábbiakban három egyszerű, Romain Gary-hez kapcsolódó kérdésre kell jól válaszolni ahhoz, hogy október 12-én esélyed legyen A virradat ígérete három példányának valamelyikét hazavinni. A játék október 11-én, csütörtökön éjfélkor ér véget, három jó megfejtő pedig a fent említett könyv egy-egy példányát nyeri. Eredményt október 12-én délelőtt hirdetünk. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK…

…de előtte lássuk a helyes válaszokat:

  • Milyen származású a szerző? – litván
  • Milyen néven született Romain Gary? – Kacew
  • Melyik film forgatókönyvét írta? – A leghosszabb nap

Összesen 481-en játszottak ezen a játékon, közel 88%-a tudta a helyes válaszokat, így sorshúzással döntöttünk a nyertesek kilétéről. Az alábbi olvasóink egy-egy A virradat ígérete c. regényt nyertek:

Szabóné N. Magdolna
Pál Tamás
Mihalics Marianna

A nyerteseknek gratulálunk! Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk!


Vidd hírét!