Játék – Irvin D. Yalom: Szólok a rendőrnek

Vidd hírét!
 •  
 •  
 •  

November 16-án új játékot indítunk, amelyben a Park Könyvkiadó a partnerünk, a játék apropója pedig Yalom új könyvének a megjelenése. Három, a szerzővel, műveivel kapcsolatos kérdésre kell jól válaszolni, és máris versenyben vagy a Szólok a rendőrnek egyik példányáért.


EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

A szerzővel és műveivel kapcsolatban három kérdésre vártuk a válaszokat. A helyes válaszok így szólnak:

 1. Melyik város repülőterén próbálják elrabolni Robertet a Szólok a rendőrnek-ben? – Caracas, ez kiderül abból a könyvrészletből, amelyet a kiadó honlapján és nálunk a Lapozóban is olvasni lehet.
 2. Melyik fiolozófusról szól egy 2012-ben írt regénye? – Baruch Spinoza a helyes válasz, a 2012-ben írt (és nem magyarul megjelent!) regényének címe The Spinoza Problem.
 3. Melyik egyetem professzora a szerző? – Yalom a Stanfordon tanít.

A második kérdésre nagyon sokan nem figyeltek oda, a válaszadók (valamil több mint 210 személy) 72%-a rossz választ jelölt meg. Így is 57 játékos közül kellett kiválasszuk a három nyertest, sorsoltunk, a következő személyek egy-egy Szólok a rendőrnek c. kötetet nyertek:

  • Zóber Gábor
  • Gasparik Szilvia
  • Tóth Erzsébet
A nyerteseknek gratulálunk (őket e-mailben is értesítjük), a többieket pedig azzal vígasztaljuk, hogy november 23-tól újabb játék az Olvasoterem.com-on – és mindig figyeljetek oda a kérdésre!

A játék november 21-én, szerdán éjfélkor ér véget, eredményt 22-én, csütörtökön a déli órákban hirdetünk. Három jó megfejtő a Szólok a rendőrnek egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk. Figyelem! A fővárosi nyerteseket a kiadó szívesen látja majd a cég székhelyén a nyereménnyel, vidékieknek postai úton juttatjuk el a könyvet. Ha segítségre szorulsz, keresgélj a kiadó honlapján, illetve az Olvasoterem.com-on. Ezen a két helyen mind a három kérdésre megtalálod a választ.

A nyereményről:

A magyar szívsebész felidézi barátjának, a pszichiáter dr. Yalomnak háborús múltja gyötrelmeit. Brent úgy élte túl a vészkorszakot, hogy kereszténynek hazudta magát. Hallgatással és vezekléssel töltött hosszú évtizedek után, egy veszedelmes esemény azonban felszínre tépi a régmúlt emlékeit. A két orvos együtt próbálja meg értelmezni a szörnyűséges múlt törmelékeit, amelyek ott kísértenek Brent álmaiban. Miközben a novellában Yalom legfontosabb témái sorakoznak fel – az emlékek, a félelem, a szeretet, a gyógyulás –, az író vet egy pillantást a tulajdon életére is.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •  
 •