Játék: A hét csoda

Vidd hírét!
 •  
 •  

November 22-én, alig fél évvel a nemzetközi megjelenést követően magyarul is megjelent Steven Saylor A hét csoda című könyve, amelyben Gordianus, a Nyomozó visszatér, és a világ hét csodáját járja be, melynek során mindenhol megold egy rejtélyt. Noha ez a sorozat 13. része már, a kötetet kifejezetten ajánlja azoknak is a kiadó, akik még egyet sem olvastak eddig, ugyanis ez egy előzménykönyv: Gordianus mindössze 18 éves benne, így az ókori világ lélegzetelállító helyszínei mellett megismerhetjük a fiatal nyomozót is, betekintést nyerve, hogy miért érdemelte ki idővel ezt a rangos titulust. Ezzel együtt van egy jó hírünk is: három játékosunk meg is nyerheti a könyv egyik példányát, az Agave Könyvekkel karöltve ugyanis játszunk.


Öt, a Roma Sub Rosa-sorozattal és az új kötettel kapcsolatos kérdésre várjuk a válaszokat, a helyes megfejtők között pedig három A hét csoda című könyvet sorsolunk ki.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYT HIRDETÜNK!

Öt kérdésre vártuk a válaszokat, íme a helyes válaszok:

 1. Hol született Antipatrosz, az ifjú Gordianus tanítója? – A regénybeli Antipatrosz valós történelmi személyiség, ő egy ókori görög költő volt, és a neve úgy maradt fenn, mint Szidóni Antipatrosz. Azt viszont kevesen tudják, hogy valójában Tíruszban született, és ezt az információt Steven Saylor belelopta a könyvbe, a Lapozóban található részletben olvasható. Ennek ellenére elfogadjuk mindkét választ, tehát a Szidón és a Tírusz is jó.
 2. Milyen néven kel útra Antipatrosz Gordianusszal? – Ez a kérdés szigorúan a könyvre vonatkozik, hiszen a kérdésben benne van: Gordianusszal. A már említett részletben olvasható, Zotikosz álnéven kel útra, hiszen előtte megszervezi a saját temetését, és mindenki azt hiszi, hogy Antipatrosz, a költő halott.
 3. Mi volt az ifjú Gordianus apjának, idős Gordianusnak a foglalkozása? – Az idős Gordianus szintén Nyomozó volt.
 4. A Roma Sub Rosa-sorozat melyike novelláskötet az alábbiak közül?Egy gladiátor csak egyszer hal meg
 5. Melyik regényben bukkan fel Marcus Tullius Cicero, az ókori filozófus és politikus? – Tullius Cicero a Római vérben és a Gyilkosság a Via Appián-ban is szerepel, bár ez utóbbiban nem kap igazi szerepet. Ennek ellenére mindkét választ elfogadtuk.

Körülbelül 165 ember vett részt a játékban, és hozzávetőlegesen 71%-a tudta a jó válaszokat. Közülük sorsoltunk, ők a nyertesek:

  • Fazekas Levente
  • Wohl Károlyné
  • Égető Éva

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük.

A játék november 28-án, szerdán éjfélkor ér véget, eredményt 29-én, csütörtökön a déli órákban hirdetünk. Három jó megfejtő A hét csoda egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk. Ha segítségre szorulsz, keresgélj a kiadó honlapján, illetve az Olvasoterem.com-on a Lapozó rovatban, ahol elolvasható A hét csoda teljes első fejezete.

A nyereményről:

Gordianus, tizennyolcadik életévét betöltvén, élete legnagyobb kalandjára indul: megtekinti a világ hét csodáját. Ekkor még nem hívják „Nyomozónak” – ám ez a kíváncsi ifjú római a hét csoda mindegyikénél olyan rejtéllyel szembesül, amely próbára teszi képességeit. Utazásaira tanára, a szidóni Antipatrosz szegődik társául, az akkori világ legünnepeltebb poétája, aki ugyanakkor meglehetősen csavaros észjárású öregember. Mielőtt útnak indulnak, Antipatrosz megrendezi a saját halálát, hogy álnéven járhassa a világot. A történetek hátterében ott forrong az a politikai zűrzavar, amely fenekestül forgatja majd fel a római világot. Tanár és tanítványa együtt látogatnak el Görögország és Kis-Ázsia híres városaiba, majd Babilóniába és Egyiptomba. Szemtanúi lesznek az első Olümpiai Játékoknak, egzotikus ünnepségeken vesznek részt, és megcsodálhatják a legkáprázatosabb építményeket, amelyeket emberi kéz valaha alkotott. Útjukat gyilkosságok, boszorkányságok és egyéb kísérteties jelenségek kísérik.

Steven Saylor végre felfedi Gordianus életének eddig ismeretlen szakaszát, és arra is fény derül, hogyan lett belőle a Nyomozó. Mindeközben bepillantást nyerünk az ókori Róma talányokban, izgalmakban, csodákban és összeesküvésekben gazdag világába, mindezt azon a varázslatos módon, amire csak Steven Saylor képes.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •