Nyerd meg McCarthy Átkelés c. regényét!

Vidd hírét!
 •  
 •  

Örömmel jelentjük be, hogy magyarul is megjelent a Határvidék-trilógia második része, az Átkelés. Cormac McCarthy 1994-es regénye ugyanolyan sikert aratott az olvasók és a kritikusok körében, mint az első, a Vad lovak. Amerikában 225 000 példány fogyott belőle csak az első hónapban, és négy hét alatt megérte a második kiadást is.


Az Átkelés magyarországi megjelenése kapcsán a Magvető Kiadóval közösen játszunk, a tét pedig a trilógia második részének három példánya. A játék – mint általában – három, a szerzővel és műveivel kapcsolatos kérdésből áll, ezekre kell jól válaszolni.

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

Három McCarthyval kapcsolatos kérdésre vártuk a válaszokat, íme a jó megfejtések:

  1. Mit vásárolt a Vad lovakért kapott pénzből az író? – platós kisteherautót
  2. Melyik regényéért kapott Pulitzer-díjat? – Az út
  3. Melyik regényének adaptációját rendezték a Coen fivérek? – Nem vénnek való vidék

A játékban közel 250-en vettek részt, és kb. 80%-a mind a három kérdésre jó választ adott, így a nyertesekről sorshúzással döntöttünk. A következő olvasóink McCarthy Átkelés c. könyvét nyerték:

  • Erdődi Erzsébet
  • Jeges-Varga Ferenc
  • Hagya Zoltán

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük! Hamarosan új játékkal jelentkezünk!

A játék december 5-én, szerdán éjfélkor ér véget, eredményt december 6-án, csütörtökön a déli órákban hirdetünk. Három jó megfejtő az Átkelés egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk. Ha segítségre szorulsz, keresgélj a kiadó honlapján, illetve az Olvasoterem.com-on.

A nyereményről:

Az Átkelés a nagysikerű Vadlovakhoz hasonlóan szintén az USA délnyugati államaiba és a szomszédos Mexikó kietlen és kegyetlen tájaira kalauzolja el az olvasót. A második világháború idején játszódó megrázó történet egy testvérpár, a tizenhat éves Billy Parham és öccse, Boyd megpróbáltatásairól, kalandjairól és felnőtté válásáról szól. Billy megszállottan üldözi a jószágaikat prédáló, Mexikóból átkóborolt nőstényfarkast. Miután a fiú csapdába ejti a vemhes állatot, úgy dönt, nem öli meg, hanem átkel vele a határon, és szabadon engedi a hegyek közt. A tragikusan végződő útról hazatérve örökre megváltozik az élete. ,,Az elátkozott vállalkozások végérvényesen kettévágják az életet azelőttre és mostra.” Billy eztán még egyszer visszatér a határ túloldalára, Mexikóba, ezúttal azonban az öccse társaságában vág neki az útnak.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!
 •  
 •