Mons Kallentoft: Véres tél (részlet)

Vidd hírét!
  •  
  •  

Mons Kallentoft elnyerte a svéd írószövetség elsőköteteseknek járó díját. Négyrészes sorozata, melynek első kötete a Véres tél, meghozta számára a világhírt: immár 23 nyelven olvasható.


Linköping az egyik legnagyobb svéd város, néhány órányi autóútra délre helyezkedik el Stockholmtól. Ez a helyszíne Mons Kallentoft regénysorozatának, melyek főhőse Malin Fors nyomozónő. Az első bűneset egy kövér, meztelen hullával indul, mely egy fára akasztva himbálózik. A nyomozás fény derít rá, hogy a férfi halála nem több, mint egy tragikus élet logikus befejezése. Kallentoft regényeiben az ősi babonák világa keveredik a ma nehezen kezelhető társadalmi problémáinak bosszantó valóságával.

Az író munkáscsaládban nőtt fel, melyben sem a könyvek száma, sem az olvasókedv nem volt jelentős, mégis mára az egyik legnépszerűbb és külföldön is a legismertebbek közt emlegetett svéd krimiszerzővé vált. Művei kivétel nélkül mindig a sikerlisták legrangosabb helyeit ostromolják. A Véres tél folytatását, a Halálos nyár című regényt augusztusban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fcolor%2Flayout.xml backgroundcolor=FFFFFF showflipbtn=true documentid=130305112025-44d642c84bfc468e9504fbe69a17d0f3 docname=mons-kallentoft-veres-tel-reszlet username=olvasoterem loadinginfotext=Mons%20Kallentoft%3A%20V%C3%A9res%20t%C3%A9l showhtmllink=true tag=veres%20tel width=660 height=465 unit=px]


Vidd hírét!
  •  
  •