Új Gordianus-regény: Raiders of the Nile

Vidd hírét!
 
 

Jó hír Steven Saylor rajongóinak: Gordianus, a Nyomozó alakjának teremtőjétől még egy éve sem jelent meg A hét csoda, de már új regényének utómunkálatai zajlanak, ami a töretlen népszerűségnek örvendő sorozat tizennegyedik kötete lesz. Gordianus ebben 22 éves, és Alexandriában éli szokásosnak egyáltalán nem nevezhető életét, szinte naponta oldva meg új rejtélyeket.

A Raiders of the Nile című könyvben Saylor szerkesztője szerint Gordianus alakja olyan, mintha Indiana Jones öltött volna tógát: rabszolgája megmentésére indul – akiről elrablói tévesen azt hiszik, hogy egy gazdag ember szeretője -, az események azonban váratlan fordulatot vesznek, és nem sokkal később a fiatal nyomozó azon kapja magát, hogy Nagy Sándor aranyszarkofágjának kifosztását tervezi. Alexandra utcáin eközben lassan kitör a káosz: a lakosság Ptolemaiosz testvérének közelgő inváziójától retteg, így napról napra egyre nagyobb a bizonytalanság és egyre több az erőszak. A történet A hét csoda cselekménye utáni időben történik.

A Raiders Of The Nile már az utómunkálati fázisban van, Saylor éppen a legapróbb dolgokon megy végig a szerkesztőjével, hogy a történet a kitalált elemek mellett végig megfeleljen a rá jellemző precíz történelmi hűségnek. A nemzetközi megjelenés egyelőre 2014 februárjára van meghirdetve – nem kizárt, hogy a rajongók a jövő évi Könyvhéten már magyarul is olvashatják Gordianus legújabb kalandját.

Steven Saylor Texasban született 1957-ben, és gyerekkorában gyakran járt autósmoziba, ahol egy életre beleszeretett az ókori tárgyú filmekbe (Ben Hur, Kleopátra, Spartacus). A Texasi Egyetemen szerzett történész diplomáját a History Channel ókori Rómával foglalkozó műsorainak szakértőjeként is kamatoztatja. Gordianus, a nyomozó főszereplésével írt Roma Sub Rosa-sorozatának mind a tizenhárom kötete megjelent magyarul is. Először 2007-ben látogatott Magyarországra: a Könyvhéten dedikált a Róma magyar nyelvű megjelenése alkalmából. Amikor éppen nem a római levéltárakat bújja, a kaliforniai Berkeleyben és a texasi Austinban él.

Forrás: Agave Könyvek


Vidd hírét!