Játék a Park Kiadó újdonságaiért

Vidd hírét!
 
 

A héten is játszunk, a tét pedig a Park Kiadó három nagyszerű könyvújdonsága, amelyet a húsvéti nyuszi hoz el egy-egy szerencsés olvasónknak. Eredményt húsvét előtt egy nappal, szombaton hirdetünk, így a kosárba már nem kerülhet bele a könyv, mert csak az ünnepek után postázunk, de a sonkát (vagy báránysültet) annak tudatában eheted meg, hogy pár nap múlva egy érdekes könyvet is hoz a postás.

Daniel Glattauer, Katarina Mazetti és Peter Hessler könyveit lehet megnyerni, így a kérdések is hozzájuk (a műhöz vagy a szerzőhöz) kapcsolódnak. Összesen hat (szerzőnként/könyvenként) két kérdésre kell jól válaszolni, és a tied lehet a felkínált három könyv egyike.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK!

Mindenekelőtt lássuk a helyes válaszokat:

  1. Glattauer melyik könyvét filmesítették meg? – A Darum c. könyvét filmesítették meg. Az IMDb-n szerepel az Alle sieben Wellen (magyarul: A hetedik hullám) is, de aki figyelmes volt, azt is láthatta, hogy ez nem film, hanem egy színházi előadás TV-felvétele, amelyhez kétségkivül Glattauer regénye szolgált, ám ebben az esetben nem beszélhetünk megfilmesítésről.
  2. Milyen üzletben dolgozik Judith, az Örökké tiéd főszereplője? – Lámpaüzletben.
  3. Hol ismerkedik össze Benny és Desirée a Családi sírbolt előzményében? – A temetőben.
  4. Milyen nemzetiségű Katarina Mazetti? – Svéd.
  5. Mit tanult az egyetemen Peter Hessler? – Angol irodalmat és kreatív írást is tanult, mindkét választ elfogadtuk.
  6. A kínai nagy fal és a vidéki élet bemutatása mellett mivel foglalkozik még a Kína országútjainban? – Kína iparával.

Körülbelül 335-en játszottak velünk, és hozzávetőlegesen 63 százaléka tudta a jó válaszokat. Közülük sorshúzással döntöttünk a nyertesekről, és az ő nyereményükről is. Az alábbiak a Park Kiadó egy-egy könyvét nyerték (zárójelben a nevükhöz sorsolt könyvvel).

Vitos Balázs (Katarina Mazetti: Családi sírbolt)
Barta Esztella (Peter Hessler: Kína országútjain)
Fehér Dorottya (Daniel Glattauer: Örökké tiéd)

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen értesítjük. Hamarosan új játékkal jelentkezünk, húsvét után öt skandináv krimiért megy a játék, ne maradjatok le róla.

A játék tehát március 29-én éjfélkor ér véget, és eredményt március 30-án, szombaton hirdetünk – postázni viszont csak a húsvéti ünnepek után fogunk. Több helyes megfejtés esetén a nyertesekről sorshúzással döntünk, ahogy a könyveket is véletlenszerűen sorsoljuk a győztesek neve mellé.

A nyereményekről:

Daniel Glattauer: Örökké tiéd | Judith a harmincas éveiben járó szingli, aki elfogadta és megszokta egyedüllétét, és annak előnyei szerint él. Hannes egy nőtlen építész, aki lehengerlő modorával mindenkit levesz a lábáról, nemcsak Judithot, de annak családját és barátait is. A dolgok szépen alakulnak kettejük között, bár már rögtön a legelején akadnak nyugtalanító jelek Judith számára. Hamar egyértelművé válik mindkettőjük számára, hogy Hannes sokkal gyorsabb ütemben halad, sokkal jobban szereti a nőt, és sokkal többet vár el tőle, mint az fordítva történik. Innentől kezdve pedig csak sokasodnak és fokozódnak a problémák. Hannes szerelme egyre fojtogatóbb Judith számára, menekülési kísérlete pedig kudarcba fullad. A férfi teljesen behálózza a nőt. – A könyvről írt ajánlónkat itt olvashatod.

Katarina Mazetti: Családi sírbolt | A parasztgazda Benny és a könyvtáros Desirée kapcsolata eddig sem volt felhőtlen, ami a két teljesen ellentétes személyiséget és eltérő érdeklődési kört elnézve talán nem is annyira meglepő. Az első kötetben hőseink története szakítással ért véget. Mivel azonban túl nehéz lenne csak úgy elválni egymástól, kiábrándult szerelmeseink egy kiskaput hagynak maguknak: megállapodnak, hogy három egymást követő estén még ágyba bújnak egymással, és megpróbálnak összehozni egy közös gyereket. Ha nem sikerül, akkor végleg szakítanak. Ha pedig sikerül… nos erre nem igazán gondolt egyikük sem, így fenekestől felfordul addigi életük, miután Desirée bejelenti, hogy gyereket vár. – Olvasd el a kritikánkat!

Peter Hessler: Kína országútjain | Peter Hessler ez alkalommal úgy dönt, autóval indul felfedező útraa világ legnépesebb országában. Figyelmen kívül hagyva a pekingi autókölcsönző belső szabályzatát, miszerint a fővárost tilos elhagyni a bérelt autóval, Hessler kilométerek százait róva jár-kel az országban, nem kis feltűnést keltve Cherokee márkájú terepjárójával, főként a fővárostól északra eső vidékeken. Kalandozása két szakaszból áll: egy őszi és egy tavaszi útból. Az első etap során észak-nyugatnak indul, hogy szemügyre vegye a Nagy Fal bizonyos szakaszait, valamint betekintést nyerjen az itt lakók falusi életébe. A második út tavasszal veszi kezdetét… – Hessler könyvéről a mi véleményünket itt találod.

Adatvédelmi elveink nem változtak, az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Ha részt veszel ezen a játékon, azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk.


Vidd hírét!