Vonnegut-játék: négy kérdés, négy könyv

Vidd hírét!
 •  
 •  

Kurt Vonnegut a 20. századi amerikai irodalom és ellenkultúra egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja. Mindössze tizennégy regény, háromkötetnyi elbeszélés, pár esszé- és visszaemlékezés-kötet fűződik a nevéhez. A fekete humor nagymesterének életműve most új sorozatban kerül az olvasók elé, a Helikon Kiadó gondozásában.


A Helikon Kiadó és az Olvasoterem.com közös játékán a szerző két regényének, A Titán szirénjeinek és a Gépzongorának két-két példányát nyerhetitek meg. (Ha a játékok alkalmából küldött, szokásos hírlevelünk eredményeképp jutottál ide, akkor felfigyelhettél egy kis változásra: hírlevelünk kiküldése után változott a nyereményalap, a Macskabölcső két példánya helyett A Titán szirénjei két példányát lehet megnyerni.) Ehhez nem kell mást tenni, mint jól válaszolni négy, a szerzővel kapcsolatos kérdésre. Ha a kérdésekre nem egyértelműek a válaszok, akkor keresgélj bátran a kiadó honlapján, olvasd el a szerzőről írt portrénkat, vagy nézz szét itt – a városi legendák közé befért egy érdekes összeállítás Vonnegutról is.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, EREDMÉNYHIRDETÉS KÖVETKEZIK:

A négy kérdésre az alábbiak voltak a helyes válaszok:

  1. Melyik város bombázását eleveníti fel Vonnegut Az ötös számú vágóhídban? – Drezda
  2. Hol olvasta Vonnegut Dosztojevszkij Karamazov testvérek című regényét? – a nászútján
  3. Mivel szerzett diplomát a Chicagói Egyetem antropológia szakán? – Macskabölcső című regényével
  4. Melyik regényének adaptációjában bukkant fel egy rövid jelenet erejéig? – Bajnokok reggelije

A játékban 237-en vettek részt, közülük 200-an (a játékosok 84 százaléka) tudták mind a négy kérdésre a helyest választ. A nyertesek sorshúzással döntöttünk:

Brokés-Hadházy Lívia (A Titán szirénjei)
Kovács Lászlóné Mária (A Titán szirénjei)
Zóber Gábor (Gépzongora)
Szabados Erika (Gépzongora)

A nyerteseknek gratulálunk, őket személyesen is értesítjük. Hamarosan új játékkal jelentkezünk.

A nyereményekről

A Titén szirénjei eszeveszett száguldás téren, időn és erkölcsön át. A Föld leggazdagabb és legzüllöttebb embere, Malachi Constant meghívást kap egy távoli világokba tartó űrutazásra, egy gyönyörű nővel az oldalán. Természetesen a meghívás csapda – egyben pedig olyan merész vízió az emberi élet értelméről, amelyet csak Vonnegut mer kimondani.

 

A Gépzongora, Kurt Vonnegut első regénye Paul Proteus, a fiatal mérnök dermesztő története. Paul az emberhez méltó élet lehetőségét keresi egy teljesen gépesített világban, melyet egy szuperszámítógép ural. Lázadása klasszikusan vonneguti: őrülten vicces, vérfagyasztóan komoly és ijesztően életszerű.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
 •  
 •