Más könyv fejezete került az új Bridget Jones-kötetbe

Vidd hírét!
 
 

Megtréfálta a nyomda ördöge az új Bridget Jones-kötet nyomdászait: a regény első példányaiba belekeveredett Sir David Jason memoárjának egy része. Helen Fielding Bridget Jones: Mad About the Boy című könyvét ugyanis egy időben nyomták az elismert brit színész, David Jason My Life című munkájával, mivel mindkét mű megjelenését a brit könyvkiadás A harmadik Bridget Jones-sztori Helen Fieldingtől: Mad About the Boy„szupercsütörtökjére” időzítették, amikor a karácsony előtti könyvszezonra szánt több mint 1500 mű került egyszerre a boltokba.

„A nyomdászok egy igazi Bridget-pillanatot éltek át” – jegyezte meg a Vintage Kiadó szóvivője hozzátéve, hogy visszahívta a hibás köteteket, hogy a helyes verzióra cserélje őket.

A hibát a nyomtatás elején készült példányoknál fedezték fel. A szingli hősről szóló regény közepén 40 oldalnyi található David Jason visszaemlékezéseiből. „Az olvasók véletlenszerű betekintést nyerhetnek Jason életrajzába” – idézte a szóvivőt a BBC online hírszolgáltató.

Fielding népszerű hőse, Bridget Jones az új kötetben öt éve megözvegyült Twitter-megszállottként tér vissza. A Bridget Jones-regények sok rajongója nem vette jó néven a brit írónőtől, hogy eltemette Mark Darcyt, a hebehurgya szingli egykori szerelmét, aki az 1999-ben megjelent legutóbbi Bridget-könyvben még épp csak eljegyezte Bridget-et.

Helen Fielding új regényét magyarul várhatóan 2014 februárjában vehetik kézbe az olvasók. Az Európa Könyvkiadó addig viszont újra kiadja a Bridget Jones naplóját és a második kötetet, a Mindjárt megőrülök – Bridget Jones naplója 2-t.

Forrás: MTI


Vidd hírét!