SKB: Mons Kallentoft vs. Kristina Ohlsson

Vidd hírét!
  •  
  •  

Amint azt vasárnap már megírtuk, november 11-én kezdetét veszi a skandináv krimiszerzők bajnoksága (vagyis az SKB), és körülbelül háromnaponta sor kerül egy meccsre. (A két ág párosításaiért lásd előző cikkünket.) Az első “összecsapás” főszereplői svédek: Mons Kallentoft és Kristina Ohlsson. A meccs szerdán, november 13-án, közép-európai idő szerint este 8 órakor ér véget – az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót.


Hogyan voksolhatok az egyik vagy a másik jelöltre?

Szavazni az alább beágyazott facebook-bejegyzésen lehet. Ezt itt, ezen az oldalon is megteheted, de ahhoz be kell jelentkezz a facebookra. Amint az a képen is látszik: a képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Kallentoftra szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Ohlssonra adod le a voksodat. Ha szerdán este 8-kor több LIKE van, mint SHARE, akkor Kallentoft jutott tovább a negyeddöntőbe, ha fordított az állás, akkor Ohlsson. (Döntetlen esetén az eljárást lásd az előző bekezdésben.)

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Ohlssont szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

Mit nyerhetek?

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

Az első nyolcaddöntős meccs tehát: Mons Kallentoft VS Kristina Ohlsson:

Ha nem ismered eléggé a szemben álló feleket, és plusz információra van szükséged, akkor segítünk. (Ez egyébként minden meccsen így lesz.)

Kallentoft pályája indulásakor elnyerte a svéd írószövetség elsőköteteseknek járó díját. Malin Fors-sorozata, melynek első kötete a Véres tél, meghozta számára a világhírt: immár 23 nyelven olvasható. A sorozat első két kötete magyarul is megjelent, és hamarosan jön a többi is. Az Olvasoterem.com Véres télről és Halálos nyárról is közölt recenziót. A sévd szerző regényei itthon a Libri Kiadó gondozásában jelennek meg.

Ohlsson szintén svéd nemzetiségű, az ő regényei az Animus Kiadó Skandináv krimik-sorozatában jelennek meg, eddig három olvasható magyarul, mindháromnak Fredrika Bergman a főszereplője. Az Olvasoterem.com mindhárom eddigi regényéről – MostohákElnémítva és Őrangyalok – írt már ajánlót, a könyvekről alkotott véleményünkért katt az egyes címekre. Ohlsson egyébként az írás mellett mással is foglalkozik: biztonsági elemző a svéd rendőrségnél, korábban a Svéd Védelmi Minisztériumnál és a Svéd Külügyminisztériumál dolgozott.

Melyikük jobb krimiszerző?


Vidd hírét!
  •  
  •