SKB: Åsa Larsson vs. Camilla Läckberg

Vidd hírét!
  •  
  •  

November 21. és  23. között zajlik a fehér ág második meccse, itt újra két írónő közül kell kiválasztani a jobbat – már írtuk, hogy ezen az ágon többségben vannak a nők. A széria negyedik mérkőzésén azt kell eldönteni, hogy Åsa Larsson vagy Camilla Läckberg folytassa a negyeddöntőkben. Szavazni az alább beágyazott facebook-bejegyzésen lehet. Ezt itt, ezen az oldalon is megteheted, de ahhoz be kell jelentkezz a facebookra. Amint az a képen is látszik: a képre adott Like / Tetszik azt jelenti, hogy Larssonra szavazol, a Share / Megosztás pedig azt jelenti, hogy Läckbergre adod le a voksodat. A meccs november 23-án, közép-európai idő szerint este 8 órakor ér véget – az ebben az időpontban leolvasott állás dönt. Döntetlen esetén pontosan egy órás hosszabbítás következik. Ha az is döntetlent eredményez, akkor sorshúzással választjuk ki a továbbjutót.


Åsa Larsson: A svéd írónő 2003-ban írta meg első regényét, a Kristálytemplomot (kritikánk a könyvről itt), amellyel elnyerte a Svéd Krimiakadémia legjobb elsőkönyves regényírójának járó díjat. Uppsalában született, de az észak-svédországi Kirunában, egy bányavárosban nőtt fel. Regényírói karrierje előtt adóügyekkel foglalkozó ügyvédként praktizált, akárcsak regényeinek főhőse, Rebecka Martinsson. A Kristálytemplomot 2007-ben Svédországban meg is filmesítették. Könyvei itthon az Animus Kiadó gondozásában jelennek meg.

Camilla Läckberg: Svédország ünnepelt krimiszerzője szakácskönyveket és gyerekkönyveket is ír, de igazán otthonosan a krimi műfaján belül mozog. Már gyerekként is egy olyan karácsonyi sztori vázlatát írta meg, amelyben a Télapó megöli a feleségét. Az ismereteit végül egy krimi-író kurzuson fejlesztette tökéletesre, első regényét, a Jéghercegnőt a kurzus idején írta. A könyv 2002-ben jelent meg Svédországban, az elmúlt 9 évben pedig közel harminc nyelvre fordították le. Itthon az ő műveit is az Animus Kiadó gondozza.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Lehtolainent szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.

A nyolcaddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a nyolcaddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág négy mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a nyolc meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt ér a duplázás. Az első nyerteseket a nyolcaddöntők után, valamikor december 5. és december 8. között sorsoljuk ki.

A két ág sorsolásáról itt olvashatsz még többet.


Vidd hírét!
  •  
  •