Játék: 30 percesek Jamie Olivertől

Vidd hírét!
 
 

Az Olvasoterem.com, az egycsipet.hu és a Park Könyvkiadó közös játékot szervez, a tét pedig nem más, mint Jamie Oliver új receptes könyve, a 30 percesek. A népszerű brit szakács legújabb könyvében arra tanít meg minket, hogyan kell elkészíteni egy teljes menüt röpke 30 perc alatt. Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát.

A játék egyszerű: az alábbi linken öt Jamie Oliverhez kapcsolódó kérdést találtok. Ha mind az öt kérdésre helyesen válaszolsz, jó eséllyel pályázol a két 30 percesek egyikére. Ha kapásból nem tudod a válaszokat a kérdésekre, keresgélj nyugodtan például a Park Könyvkiadó honlapján – vagy bárhol máshol, ahol rábukkansz a helyes válaszra.

Ez a játék véget ért, íme az eredmények:

Az öt kérdésre az alábbi válaszok voltak a helyesek:

  1. Hogy hívják Jamie szüleinek pubját? – The Cricketers
  2. Mi a neve saját londoni éttermének? – Fifteen
  3. Hol nem nyitott még éttermet Jamie? – New Yorkban
  4. Milyen hangszeren játszott Jamie a Scarlet Divisionben? – dob
  5. Melyik csatornán debütált főzőműsorral? – BBC

A játékon összesen 500 személy vett részt, a játékosok 74 százaléka tudta a helyes válaszokat. Közülük ketten egy-egy 30 perceseket nyertek. Ők azok:

  • Pámer Zsuzsanna
  • Golub József

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. A terveink szerint 2013-ban még egy játékot indítunk.

A nyereményről így szól maga a szerző: Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy

megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál. Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt. Az enyém elállt, az biztos!

Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni. A 30 percesekben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!