SKB: Jussi Adler-Olsen vs. Stieg Larsson

Vidd hírét!
 
 

A skandináv krimiszerzők bajnokságában a negyeddöntők és a 2013-as év utolsó meccse következik, és – akárcsak az előző, a Mankell-Nesbø-összecsapás – ez is nagy csatát ígér. A dán Jussi Adler-Olsen és a svéd Stieg Larsson közül kell kiválasztani a jobb krimiszerzőt. Ha Adler-Olsenre szavazol, akkor lájkold az alábbi képet, ha Larssonra vokszolsz, akkor oszd meg. A játék december 23-án, hétfőn este 20 órakor ér véget. Ha döntetlen az állás, úgy egy órás hosszabbítás következik. Ha még ezt követően is döntetlen, sorsolunk.

Jussi Adler-Olsen: Adler-Olsen tizenévesen zenélt, aztán orvosira járt, majd szociológiát és filmgyártást is tanult. Ő alkotta meg Dánia első képregény-enciklópédiáját, s a Q-ügyosztály esetei előtt három olyan thrillert is írt, amelyek cselekménye nem Dániában játszódik. Nem olvas kortárs krimit, hogy ne befolyásolják írói stílusát, szereti a hideg sört és a labdarúgást. Magyarul eddig négy regénye jelent meg, valamennyi az Animus Kiadó gondozásában. Portrénkat a szerzőről itt olvashatod.

Stieg Larsson: Larsson az egyetlen író a skandináv krimiszerzők bajnokságának mezőnyében, aki már nem él, de muszáj volt őt beválogatni. Larsson nélkül nem beszélhetünk skandináv krimiről, noha egyértelműen nem ő találta fel sem a krimit, sem a skandináv krimit. A műfaj viszont feltehetően az ő regényeinek köszönhetően indult (újra?) világhódító útjára. Larsson 2004-ben hunyt el, 50 évesen. Nem érhette meg a Millennium-trilógia elképesztő sikerét: a regényei kilenc rangos díjat kaptak világszerte, és valamennyit a szerző halála után. A legújabb hírek szerint a Millennium-sorozat folytatódik

A negyeddöntőket követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően két, egyenként három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik a negyeddöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. A kék ág két mérkőzésének voksolóira jut egy hármas könyvcsomag, a fehér ágra ugyanígy. Elég csak a négy meccs egyikén voksolni, és máris esélyed van az egyik könyvcsomagra, de ha mindkét ágon szavazol (lájkolsz vagy megosztasz), akkor mindkét könyvcsomagra pályázhatsz. Az esélyeidet csak növeled, ha minden meccsen szavazol, hiszen itt – a többi játékunkkal ellentétben – ér a duplázás.

Figyelem! A játék során mindig csak egy képet “lájkolsz” vagy “osztasz meg”, ahogyan azt egyébként feltehetően megteszed naponta több tíz vagy száz képpel – vagy éppen nem, embere válogatja. A lényeg: nem kérjük, hogy a játékban való részvétel feltételeként mindenekelőtt lájkold az oldalunkat. A játékban való részvételnek egyetlen feltétele van: rendelkezned kell facebook-fiókkal. Anélkül sajnos nem tudsz részt venni a játékban. Van egy másik apróság is, bár hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy szigorú feltétel: a megosztásokat (Share) csak akkor tudjuk követni, ha a képet publikusan, mindenki számára láthatóan (nem csak a baráti körödnek vagy ismerőseidnek láthatóan) osztod meg. (Ezt minden egyes megosztásnál is külön állíthatod.) Ha az általad eszközölt megosztás nem publikus, úgy mi nem látjuk a nevedet, így kisorsolni sem tudunk nyertesként. Ezzel együtt jogodban áll megosztani csak az ismerőseidnek a képet – tegyük fel, hogy mindenképp Larssont szeretnéd továbbjutóként látni, és nem érdekel a nyeremény, nos ez esetben eljárhatsz így is. A voksod számítani fog, de nem lesz mögötte név.


Vidd hírét!