SKB: Karin Fossum vs. Jussi Adler-Olsen

Vidd hírét!
 
 

Az egyik résztvevője már megvan a skandináv krimiszerzők bajnokságának, a norvég Jo Nesbø az első elődöntőben 83:60 arányban nyert a ti szavazataitok alapján a svéd Mons Kallentoft ellen, és ezzel az is eldőlt, hogy nem lesz svéd résztvevője a döntőnek, noha a tizenhat induló szerzőből tíz svéd volt. Norvég házidöntő viszont még lehet, hiszen a második elődöntőben Karin Fossum a dán Jussi Adler-Olsennel versenyzik azért, hogy a végén Nesbø-vel a bajnoki címért, azaz a legjobb skandináv krimiszerző címért vívjon meg.

Vegyél te is részt a játékban, mert az Animus Kiadó felajánlásából egy három kötetet tartalmazó könyvcsomagot sorsolunk ki azok között, akik a két elődöntő valamelyikén valamilyen formában voksoltak. A nyertes ráadásul tetszés szerint válogathat az Animus Kiadó skandináv krimijei közül.

A szabály ugyanaz: ha az alábbi képre LIKE-ot nyomsz, azzal Fossumra szavazol, ha viszont megosztod a képet, akkor Adler-Olsenre voksolsz. A mérkőzés február 9-én, vasárnap este, közép-európai idő szerint 20 órakor ér véget. Ha 20 órakor döntetlen az állás, egy órás hosszabbítás következik, és ha még a ráadás sem dönt, akkor sorsolunk.

Karin Fossum: Fossum a norvég krimikirálynő, ezt a címet a Konrad Sejer-sorozatának köszönheti. A krimik magyarul a Scolar Kiadónál jelentek meg, néhányat köszülük mi is recenzáltunk:  Az Ördög tartja a gyertyátAki fél a farkastólNe nézz vissza, Aki mást szeret és Indiai feleségFossum egyébként nem csak krimiket ír, Norvégiában verseskötetinek köszönhetően is felnéznek rá. Fossum korábban a finn Leena Lehtolainent majd a svéd Camilla Läckberget „búcsúztatta”.

Jussi Adler-Olsen: Adler-Olsen tizenévesen zenélt, aztán orvosira járt, majd szociológiát és filmgyártást is tanult. A Q-ügyosztály esetei előtt három olyan thrillert is írt, amelyek cselekménye nem Dániában játszódik. Nem olvas kortárs krimit, hogy ne befolyásolják írói stílusát, sokat kirándul a családjával, szereti a hideg sört és a labdarúgást. Magyarul eddig négy regénye jelent meg (az első kettőről nálunk is olvashatsz: Nyomtalanul és Fácángyilkosok), valamennyi az Animus Kiadó gondozásában. Adler-Olsen az elődöntőig vezető úton a szavazataitok alapján a svéd Liza Marklundnál és a szintén svéd Stieg Larssonnál bizonyult jobbnak. Portrénkat a szerzőről itt olvashatod.

A két elődöntőt követően az Animus Kiadó felajánlásának köszönhetően egy három kötetet tartalmazó könyvcsomagot fogunk kisorsolni azok között, akik az elődöntők valamelyikén valamilyen (követhető) formában voksoltak, azaz lájkolták vagy (publikusan) megosztották a képet. Az esélyeidet csak növeled, ha mindkét meccsen szavazol, hiszen itt – a többi játékunkkal ellentétben – ér a duplázás.


Vidd hírét!