Nyerd meg Daniel Bănulescu regényét!

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik szenzációja volt Daniel Bănulescu könyve, a Csókolom a segged, Szeretett Vezérünk!, amely magyarul a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg. A könyv hazai megjelenését nagy érdeklődés követte, a fesztiválon is sokan keresték és vitték, és a kötet népszerűsége a fesztivál után sem csökkent. A Scolar Kiadóval közösen most a kötet három példányáért szervezünk játékot.


A feladat egyszerű: az alábbi űrlapon három, a szerzővel kapcsolatos kérdésre kell válaszolni. A válaszokért keresgélj a Scolar Kiadó honlapján vagy az interneten. Az űrlap május 19-én éjfélig lesz aktív, minden olvasónk csak egyszer töltheti ki. Figyelem, a duplázókat kizárjuk a játékból!

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNYHIRDETÉS:

A három kérdésre az alábbiak voltak a helyes válaszok:

  1. Hol született Daniel Bănulescu? – Bukarestben.
  2. Mikor jelent meg az első regénye? – 1994-ben.
  3. Melyik évben kapott Európai Versdíjat Münsterben? – 2005-ben.

A játékban közel 120 olvasónk vett részt, és körülbelül a válaszadók 76 százaléka tudta  a helyes válaszokat. Közülük sorshúzással döntöttünk a nyertesekről, ők Bănulescu Csókolom a segged, Szeretett Vezérünk! című regényének egy-egy példányát nyerték:

Preszlikné Mátravölgyi Ágnes
Lukács Attila Zsolt
Németh Tibor

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan őjabb játékkal jelentkezünk.

A játék tehát május 19-én éjfélkor ér véget, eredményt pedig május 20-án hirdetünk. Három jó megfejtő a Csókolom a segged, Szeretett Vezérünk! egy-egy példányát nyeri, több helyes megfejtés esetén pedig a nyertesek kilétéről szokásunkhoz híven sorshúzással döntünk.

A nyereményről: Kevés könyv képes a közhelyeket kikerülve beszélni a diktatúrákról, Daniel Bănulescu azonban nemcsak jól teljesíti a feladatot, de a legjobb módszert választja a Ceauşescu-rezsim lefestéséhez: a nevetést. Politikai-társadalmi szatírájának titka, hogy a fantasztikumot, a paródiát, a groteszket és az abszurdot tökéletes arányban keveri a realizmussal.

Mesébe illő, mégis komor világ tárul elénk: Bukarest a politikai és egyben metafizikai összeesküvések városa, akárcsak egy 19. századi bűnregényben. Az állami ünnepségek, felvonulások, az emelvényről elharsogott szónoklatok, a kémek, a mindenható szekusok Bukarestjét mitikus alakok népesítik be: Median, a hamis próféta, aki a zsebtolvajok között végez térítő munkát, Arvinte és Sucu Marcel, „a bukaresti lakosztályok mérnökei”, hírhedt és csodált betörők.

Nicolae Ceauşescut, a sötét és komikus, fausti és mefisztói antihőst egy szintén legendás alak, Lakatfű szeretné megölni, a város réme, afféle modern kori betyár. A Szeretett Vezért azonban nemcsak egy kobold segíti, de hű ebe, a labrador képében megjelenő államvédelmi tiszt is…

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ezen a játékon, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára – ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •