Megjelenik magyarul is Blake Crouch trilógiája

Vidd hírét!
  •  
  •  

Január végén, egész pontosan január 27-én jelenik meg Blake Crouch Wayward Pines-trilógiájának első kötete, és az Agave Könyvek tervei szerint március végéig már mind a három rész ott sorakozhat a polcunkon, ha úgy akarjuk. A szerzőre (és a trilógiára) érdemes lesz odafigyelni, hiszen Crouch-ot a huszonegyedik századi thriller koronázatlan királyának tartják, a Wayward Pines pedig az eddigi mesterműve.


A történet főszereplője Ethan Burke különleges ügynök, aki azért érkezik az Idaho állambeli kisvárosba, Wayward Pines-ba, Blake Crouch: Wayward Pines (Agave Könyvek)hogy megtalálja és hazajuttassa két társát, akiknek éppen itt veszett nyomuk egy hónappal korábban. Mielőtt azonban felvehetné a kapcsolatot a helyi erőkkel, baleset áldozata lesz. Egy kórházban tér magához, és döbbenten fedezi fel, hogy nem csak az aktatáskája, de a mobiltelefonja és az igazolványa is hiányzik. A személyzet ugyan nagyon kedves vele, ő mégis nyugtalankodni kezd.

Aztán ahogy telnek a napok, Ethan Burke különleges ügynök egyre több furcsaságba botlik. Nem tudja felhívni a feleségét és a fiát, és a helyieknek hiába beszél, nem hiszik el, hogy ő különleges ügynök. Rendkívül bizarrnak találja a települést körülvevő elektromos kerítést is: vajon a városka lakóit akarják vele bent tartani, vagy valami mást odakint? Nyomozásának végére Ethan szörnyű dolgokra döbben rá: talán soha nem jut ki élve Wayward Pines-ból, mert ő már nem ugyanaz az ember, aki egykoron volt.

A trilógia alapján a Fox tíz részes tévésorozatot készített, amely 2015 májusában debütál a Foxon – állítólag Magyarországon is. Ethan Burke különleges ügynököt Matt Dillon alakítja, a széria egyes részeit pedig olyan elismert rendezők jegyzik, mint M. Night Shyamalan, Antal Nimród vagy a House of Cards tizenkét epizódját is rendező James Foley.

A szerző: Blake Crouch

Blake Crouch 1978-ban született az észak-karolinai Statesville-ben. Angolból és kreatív írásból diplomázott Phi Beta Kappa minősítéssel 2000-ben az Észak-Karolinai Egyetemen. A novelláit gyakran közölte többek közt az Ellery Queen’s Mystery Magazine és az Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine, első regénye 2004-ben jelent meg, amit azóta több mint tizenöt másik követett. Crouchot mostanra a huszonegyedik századi amerikai thriller egyik legnagyobb tehetségének tartják, a munkatempóját Stephen Kingéhez hasonlítják. A művei gyakran szerepelnek a Kindle top 10-es bestseller listáján, és nem egynek elkeltek már a megfilmesítési jogai is.

Forrás: Agave Könyvek


Vidd hírét!
  •  
  •