Játék Per Petterson legújabb regényéért

Vidd hírét!
 
 

Nemrég jelent meg a norvég Per Petterson legújabb regénye, a Megtagadom, amely a szerző harmadik könyve magyarul. (A regénybe itt lapozhatsz bele.) A Scolar Kiadónak köszönhetően a könyv három példányáért játékot hirdetünk, a feladvány pedig egy anagramma. Segítségképp ezúttal csak annyit árulhatunk el, hogy a megfejtés természetesen a szerzőhöz kötődik. Az alábbi űrlapon a helyes megfejtést kell beküldeni.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNY:

Az anagramma megfejtése Per Petterson egyik korábbi regényének magyar címe volt, ez pedig az Átkozom az idő folyamát. A játékban több mint 160 olvasónk vett részt, és szinte mindenki jól válaszolt. Az alábbi három szerencsés olvasónk a Megtagadom egy-egy példányát nyerte:

Tóth Ágnes
Bartos Mihályné
Burkus Bettina

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan új játékkal jelentkezünk.

A játék március 22-én éjfélkor ér véget, eredményt pedig március 23-án hirdetünk. Három jó megfejtő a könyv egy-egy példányát viheti haza. Több helyes megfejtés esetén szokásunkhoz híven a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: 

Egy kora reggelen Oslo külvárosában két férfi véletlen találkozásának vagyunk tanúi. Tommy és Jim harmincöt éve nem látták egymást, de valaha a legjobb barátok voltak. Per Petterson: Megtagadom (Scolar, 2015)Együtt nőttek fel egy apró kelet-norvégiai faluban – Jimet mélyen vallásos édesanyja nevelte, Tommy pedig testvéreivel együtt magara maradt szadista apjával, miután anyja megszökött a családtól.

Egy napon elege lesz a folyamatos bántalmazásból, és egy baseballütővel eltöri apja lábát. Az apa ezután eltűnik, ő és testvérei pedig pár felhőtlen hét után nevelőszülőkhöz kerülnek.

Tommy mára meggazdagodott, vadonatúj Mercedesszel jár, míg Jim szociális segélyen tengődik.

Per Petterson szikár, hajszálpontos prózája szilánkonként eleveníti fel a múltat, és az olvasó szinte sorról sorra jön rá, hogyan és miért alakult úgy a szereplők élete, ahogy, és mi történik a sorsdöntő találkozás után.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.

 


Vidd hírét!