Nyerd meg Jo Nesbø legújabb regényét!

Vidd hírét!
  •  
  •  

Alig egy hónappal a norvég és az angol nyelvű kiadást követően, a szerző hazai rajongóinak nagy örömére magyarul is megjelent Jo Nesbø legújab regénye, a Vér a havon, amelyet a krimiíró eredetileg Tom Johansen néven szándékozott publikálni. (Itt elolvashatod a regény első fejezetét.) Az Animus Kiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően játékot hirdetünk a regény három példányáért. A feladvány az eddigiektől eltérő, de nem túl bonyolult. Egy betűhálóban kell megtalálni egy nevet, amely spirálszerűen tekeredik a kezdőbetű köré. A jobboldali példán a Skandináv krimik olvasható, ahol az S a kezdőbetű, és az S betűtől balra majd felfele kell elindulni, és spirálszerűen haladni, hogy végül kiolvashassuk a skandináv krimik-et.


A feladványban a fenti példához hasonlóan egy nevet rejtettünk el. A kezdőbetűt neked kell megtalálni, de ehhez adunk egy kis segítséget is. A kezdőbetű koordinátáit jelentő számpár (XY, ahol az X a sor, az Y pedig az oszlop számát jelöli) az Animus Kiadó gondozásában megjelent egyik skandináv krimi címében található. Először is találni kell egy olyan skandináv krimit, amely 1) az Animus Kiadónál jelent meg, és 2) a címében van egy kétjegyű szám. (A kiadó összes skandináv krimijét itt találod.) Ha megtaláltad a kezdőbetűt, neked kell eldöntened, hogy milyen irányba indulsz. A végeredmény egy név kell legyen, hozzá kapcsolódik a betűháló alatt található két kérdés is.

Kinek a nevét rejti a betűháló?

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNY:

Az Animus Kiadónál eddig csak egyetlen olyan skandináv krimi jelent meg, amelyik a címében kétjegyű számot hordoz, ez pedig A 64-es betegnapló Jussi Adler-Olsen tollából. A kezdőbetű koordinátáit jelentő XY tehát a 64-es szám, ahol a 6 a sor, a 4 pedig az oszlop számát jelenti – a zavar elkerülése érdekében a fenti rajzon a sorokat és az oszlopokat is megszámoztuk. Nos, a háló két másik nevet is rejt, amelyek ugyanígy spirálszerűen tekeregnek. Az egyik Martin Scorsese, aki a hírek szerint a Hóember c. krimi alapján rendez filmet, a másik pedig maga Harry Hole, Nesbø jól ismert regényhőse. Aki nem vette a fáradtságot, és nem kereste meg a megfelelő kezdőbetűt, az jó eséllyel fedezte fel Harry Hole vagy Martin Scorsese nevét a hálóban. Utóbbiból kevés, az előbbiből elég sok akadt. Aki viszont a 64-es szám alapján a hatodik sor negyedik betűjéből indult ki, az MORTEN TYLDUM nevét kapta, és innen egy egyszerű lépés volt a második kérdésre válaszolni: Morten Tyldum a Fejvadászok című Nesbø-krimi alapján forgatott film rendezője.

A játékban kb. 190 személy vett részt – a válaszadók 68 százaléka fejtette meg jól a rejtvényt. A három nyertestől sorshúzással döntöttünk, ők egy-egy Vér a havon c. krimit nyertek:

Kovács-Győrffy Éva
Varga Éva
Pálfy Balázs

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailen is értesítjük. Hamarosan új játékkal jelentkezünk.

A játék május 4-én, hétfőn éjfélkor ér véget, eredményt pedig kedden, május 5-én hirdetünk. Három jó megfejtő az új Nesbø-krimi egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: Olav furcsa figura, nemigen mer közeledni másokhoz. Gyermekkora óta falja a könyveket, amiben diszlexiája sem gátolja meg. Jo Nesbø: Vér a havon (Animus, 2015)Maga is azt állítja, hogy egyetlen dolgot leszámítva mindenre teljesen alkalmatlan. Ez az egy dolog pedig az emberölés. Mint a bérgyilkosok általában, ő is magányos életet él, csupán Maria, a siketnéma, sánta boltoslány iránt táplál plátói érzelmeket. Egy nap azonban végre fordul a kocka, s megpillantja álmai asszonyát. Csak két gond van. A nő a főnöke felesége. És Olav aktuális feladata éppen az, hogy végezzen vele.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
  •  
  •