Dmitry Glukhovsky újra Magyarországra látogat

Vidd hírét!
 
 

A Metró 2033 Univerzum megteremtője, a Metró 2033 és Metró 2034 című könyvek sikeres szerzője novemberben Magyarországra látogat. A magyar rajongók két dedikáláson és egy könyvbemutatón találkozhatnak Dmitry Glukhovskyval.

Dmitry Glukhovsky trilógiájának zárókötete, a Metró 2035 idén nyáron jelent meg oroszul, magyarul pedig november végén jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában Goretity József fordításában. Dimitry Glukhovsky: Metró 2035 (Európa Könyvkiadó, 2015)Főszereplője Artyom, aki korábban megmentette a Metró lakóit a „feketéktől”, de ő tudja, hogy nem hőstettet követett el, hanem óriási hibát. Mert azok a lények nem szörnyetegek voltak, hanem egy új értelmes faj képviselői…

A trilógia harmadik kötete, amely az atomháború utáni világot írja le, valójában nagyon is a mi mostani világunkról szól: hidegháborúról, menekültválságról, új diktatúrákról. A regénye a Metro: Last Light című számítógépes játék ötleteiből született.

„A sci-fi egyébként a Szovjetunió idején az egyetlen lehetőség volt rá, hogy a társadalmi problémákról vagy a rendszer hibáiról nyíltan beszélhessünk, és kritizálhassuk azokat, mivel az úgynevezett »valódi szépirodalom« totális állami kontroll alatt állt.” – nyilatkozta Dmitry Glukhovsky a euronews-nak. A szerzőtől egyébként sem áll távol az aktuálpolitika és fikció vegyítése: Orosz népellenes mesék című kötete – ami 2013-ban jelent meg magyarul, kritikánk a könyvről itt – fantasztikus és meglepően éles képet fest a mai Oroszországról, ahol semmi sem az, aminek látszik.

A szerzővel a hazai rajongók három helyszínen találkozhatnak: 2015. november 24-én 18 órától Debrecenben, a Piac utca 34-36. szám alatt található Alexandra Könyvesházban dedikálja a legújabb Metró-regényt; 2015. november 25-én Budapesten dedikál a szerző a Nyugati tér 7. szám alatti Alexandra Könyvesházban. A Metró 2035 bemutatójára november 26-án kerül sor a Puskin Art Moziban (Budapest, 
Kossuth Lajos utca 18.), ahol a szerzővel M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója beszélget orosz nyelven. A beszélgetéshez az Európa Könyvkiadó szinkrontolmácsot biztosít. A könyvbemutatóra a belépti díj 1000 forintba kerül, amelyet a helyszínen lehet megvenni, vagy akár már november 12-től a Puskin Art Mozi oldalán.


Vidd hírét!