Folytatódik Ben H. Winters visszaszámlálása

Vidd hírét!
 
 

Csütörtökön megjelent Ben H. Winters trilógiájának második kötete, a Végső ígéretek, amelyben Hank Palace nyomozó, noha látszólag munka nélkül maradt, egy eltűnt férfi után kezd kutatni. Ben H. Winters: Végső ígéretek (Agave Könyvek, 2016)A kérdés, amelyre a regény választ keres ugyanaz, mint az első kötet esetében: mit jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban, ami éppen összeomlik körülöttünk?

Július 18-át írunk. Már csak 77 nap van hátra a 2011GV1 jelű aszteroida becsapódásáig, aztán a Föld menthetetlenül elpusztul. A világvége előtt az emberiség egyre gyorsabban éli meg a saját, személyes apokalipszisét is. Eluralkodóban van a totális káosz, nincs áram, a telefonok már nem működnek, és a rendfenntartó erőkön kívül szinte senki sem vezet autót. A Concordi Rendőrkapitányság az Igazságügyi Minisztérium irányítása alá került, Hank Palace nyomozó pedig munka és életcél nélkül maradt. Egészen mostanáig, amikor egy nő a múltjából felkeresi, és megbízza őt eltűnt férje megtalálásával.

Brett Cavatone minden nyom nélkül tűnt el, és senki nem tudja hová mehetett, mi történhetett vele. Miközben a társadalmat tartó utolsó pillérek is összeomlanak, Hank megpróbálja a lehetetlent, és a férfi nyomába ered. Útját egyetemvárosokból szerveződött anarchisták és a bevándorlásellenes Nemzeti Gárda keresztezi, miközben jó szokása szerint ismét kemény kérdéseken töpreng: emberi létünkből eredően mivel tartozunk egymásnak? Mit jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban, ami éppen összeomlik körülöttünk?

Ben H. Winters Maryland külvárosában nőtt fel, és a Washington Egyetemet végezte el St. Louis-ban. Az írás előtt tanítással, újságírással és színdarabok írásával foglalkozott. 2009-ben jelent meg az első regénye, melyet azóta számos további követett. Az áttörést Az utolsó nyomozó-trilógia hozta meg neki, amiben egy nyomozó a közelgő világvége előtt old meg rejtélyes gyilkosságokat, és keresi közben az emberiség legfontosabb kérdéseire a választ. Egyedi stílusa, hangvétele és megoldásai miatt a Gyilkosság világvége előtt című első részt 2012-ben Edgar-díjjal tüntették ki, a Végső ígéretek című folytatása pedig egy évvel később Philip K. Dick-díjat nyert.


Vidd hírét!