Játék: nyerd meg Alexandra Salmela regényét!

Vidd hírét!
 
 

Alexandra Salmela 27, avagy halál teszi a művészt című regénye a Könyvfesztiválra jelenik meg a Scolar Kiadó gondozásában. A kiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően most a könyv két példányáért hirdetünk játékot, amelyet kissé rendhagyó módon szervezünk meg. Hab a tortán: a könyvet április 21.-24. között dedikáltathatod is, hiszen a szerző a Scolar vendége lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Amint azt fentebb is említettük: a játék lebonyolítási rendszere változik, és ez azt szolgálja, hogy neked, kedves olvasó, több esélyed legyen nyerni. A játék március 29-én startol, és április 3-án ér véget. A hat nap alatt összesen hat kérdést teszünk fel, minden nap egyet. A kérdésekre jól válaszolók közül előre meghatározott szabály szerint naponta kiválasztunk egyet, akinek a neve bele kerül a nagy kalapba. A játék végén hat személy közül sorsoljuk ki azt a szerencsés kettőt, aki április végén a saját polcára teheti Alexandra Salmela regényét.

Az éppen aktuális napi kérdés az alábbi űrlapon található. (A nagy kalapba elsőként a 25. helyes válaszadó neve került. Figyelem! A 25. helyes válaszadóról beszélünk, vagyis amennyiben 24 helyes választ követően a 25. játékos rossz választ ad, ő nem, csak a következő jó megfejtő kerül azok közé, akiknek tényleg esélyük lesz megnyerni a két felajánlott regény egyikét.) A soron következő kérdés a következő nap délelőttjén kerül ki ugyanerre az oldalra, és ezzel egyszerre az előző nap nyertesét is eláruljuk – és így tovább, egészen a hatodik napig. Az előző nap nyertese már nem játszhat a további napokon, hiszen a végén hat különböző ember közül fogunk kisorsolni két nyertest. (Megtiltani nem tudjuk, hogy ne játsszon, de amennyiben a szabályoknak megfelelően ismét az ő neve bukkanna fel, mint nyertes egy következő napon, úgy őt nem vesszük már figyelembe, és a soron következő jó megfejtő lesz a nap nyertese.) A szabály naponta változik, és azt a nap kérdésével egyszerre határozzuk meg, vagyis a második napon már nem a 25. helyes megfejtő a befutó.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT!

  1. Az első nap győztese Pál Ferencné lett, ő volt a 25. helyes válaszadó. A helyes válasz egybéként: Alexandra Salmela szlovák nemzetiségű.
  2. A második napon a 37. helyes megfejtő Szalai Natália volt, ő is döntős már. A második kérdésre a helyes válasz: Alexandra Salmela a finn Tamperében lakik.
  3. A harmadik kérdésre a helyes válasz a 2011 volt, Salmela 2011-ben részt vett a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódó Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. A 27. jó megfejtő Adler Erika lett, ő is döntős már.
  4. A negyedik kérdésre a kettő volt a helyes válasz, Alexandra Salmelának két gyermeke van. A 10. helyes válaszoló Seiner Herbert volt, ő a negyedik döntősünk.
  5. Az ötödik kérdésre a helyes válasz: Röfi úrfival és Pici Pucival – bármily meglepő –27 – avagy halál teszi a művészt c. könyvben találkozhatunk. Van egy részlet a könyvből a Scolar oldalán, elég volt csak abba belelapozni. Az első rossz választ követő 7. jó válaszadó Novai Györgyné volt, ő is döntős.
  6. A hatodik kérdésre a helyes válasz: Salmela finnül és szlovákul is alkot. Sorsoltunk, a hatodik döntős Kovács-Győrffy Éva.

A hat döntős közül szintén sorsolás útján választottunk két nyertes, ők kapják Salmela 27 című regényét. A szerencse az alábbi két olvasónknak kedvezett:

Seiner Herbert
Adler Erika

Őket személyesen is értesíteni fogjuk. Hamarosan újabb játékkal jelentkezünk.

Az esélyek az új rendszerrel lényegesen megnövekedtek. Míg korábban általában egy hétig (5-8 napig) tartott egy játék, és a végén 100-300 megfejtő közül sorsoltunk ki 2-3 nyertest (vagyis egy játékos esélye a nyereményre akár 1%-nál is kisebb volt), most a végén csupán 6 közül kerül ki 2 nyertes, és mindenkinek 6-szor van esélye próbálkozni, hogy bekerüljön ebbe a szűk hatos körbe.

A nyereményről: A huszonhét éves Angie úgy dönt, bálványaihoz, Kurt Cobainhez, Jim Alexandra Salmela: 27, avagy halál teszi a művészt (Scolar, 2016)Morrisonhoz és Janis Joplinhoz hasonlóan ő is hírnevet szerez magának és meghal, még a következő születésnapja előtt.

Angie csak lézeng Prágában, ahol egyetemi tanulmányait folytatja. Miután művészi ambíciói és családi kapcsolatai terén egyaránt zsákutcába jut, úgy dönt, lelép. Szerencsére irodalomtanára éppen nemrég prédikált lángoló hévvel a kalevalai szimbólumokról, és azt is elárulta, hogy van egy igazi, saját partszakasza a finn tóvidéken.

Fenn, északon öko-tudatos és némiképp kaotikus életet él egy háromgyerekes család. Az erdőlakók hétköznapjai megrendülnek, amikor a művészi vénáját kereső Angie az udvarukon álló szaunakunyhóba költözik. Alexandra Salmela első regénye különféle jellegű szövegek együttese, tragédia, helyzetkomédia, bohózat és önironikus fejlődéstörténet varázslatos elegye. A szerző zseniális gúnya senkit sem kímél.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!