Nyerj Száraz Miklós György-regényt!

Vidd hírét!
 
 

A Scolar Kiadó a Könyvfesztiválra jelenteti meg Száraz Miklós György új regényét, amelynek címe Apám darabokban. A könyvet a szerző jelenlétében mutatják majd be április 23-án, szombaton 18 órakor, a Millenáris „D” épületében, a Lázár Ervin Teremben. A bemutató után Száraz Miklós György a B65-ös Scolar Standon dedikál.

A közelgő esemény és a regény megjelenése apropóján a Scolar Kiadó támogatásával játékot hirdetünk az új regény két példányáért. A feladat: meg kell fejteni az alábbi anagrammát. Csak annyit árulunk el, hogy az anagramma valami olyant rejt, ami Száraz Miklós Györgyhöz kapcsolódik – lehet egy díjnak a neve, egy kötetének a címe vagy egy kiadónak a neve, ahol korábban irodalmi vezetőként dolgozott. De az is lehet, hogy egyik regényének a főszereplője az…

Az anagramma tehát: Amaz csak tüzes.

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNY

Az anagramma megfejtése: Az Ezüst Macska, ez egyébként Száraz Miklós György első regényének a címe. A játékban közel 130-an vettek részt, és mindenki jól fejtette meg a feladványt. Az alábbi két szerencsés olvasónk 1-1 Száraz Miklós György-könyvvel lett gazdagabb:

Kóczián Gabriella
Lukács Tiborné

A nyerteseknek gratulálunk, őket e-mailben külön is értesítjük. Még a héten új játékkal jelentkezünk.

A nyereményről: Száraz megeleveníti Trianont, a háborúkat, a kommunizmus legembertelenebb éveit, a börtönök világát és a Kádár-féle janus-arcú diktatúrát. Besúgók és forradalmárok, véletlenszerűen árulóvá vagy hőssé sodródott alakok, hastáncosnők és hithű pártasszonyok, „disszidensek”

Száraz Miklós György: Apám darabokban (Scolar, 2016)meg itthonmaradottak népesítik be e különleges hangulatú, már-már álomszerű világot. Pedig nem álmok szövedékében sodródunk, hanem a képtelen valóság tesz túl még az álmokon is. S ebben a világban nem lepődünk meg semmin sem: ha megjelenik Kurt Vonnegut vagy Gabriel García Márquez – mi sem természetesebb. Talán csak egy dolog van, amin ábrándozva csodálkozunk: hogy tényleg létezhet olyan mindent elsöprő szerelem, mely a legnehezebb időket is legyőzve elválaszthatatlanul egymáshoz fűz két embert…?

Szerelmes regény? Történelmi mű? Kémtörténet? Dokumentumkötet? Családregény? Egy nemzedék szembenézése a múlttal? Mindez együtt – lebilincselően, ahogy azt már Száraz Miklós Györgytől megszokhattuk. S mégis kicsit szívszaggatóbban a megszokottnál, hiszen a szerző saját szüleinek szerelmét, családjuk meghurcoltatását, édesapja életének kalandos fordulatait írta meg. Közben megelevenítve a háború előtti és utáni éveket, a kádári rezsim korszakát, a határokkal, börtönévekkel, kényszerű emigrálásokkal szétszakított családok sorsát – és e nehéz sorsok mögötti emberséget.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!