Blackout: nyerd meg a könyvet!

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Magyarul is megjelent napjaink egyik legnagyobb német regénysikere, a Blackout; a könyv olyan kérdéseket vet fel, melyekre az emberiségnek mielőbb választ kell találnia. Mert holnap talán már túl késő lesz… A történet szerint egy fagyos februári napon szinte a teljes európai elektromos hálózat összeomlik. Egy olasz informatikus hackertámadást gyanít a háttérben, de senki sem hallgat rá, kivéve az Europol egyik terrorelhárító szakértőjét – ám ekkor olyan e-maileket fedeznek fel az olasz informatikus laptopján, amelyek rá terelik a gyanút. A könyv magyarul az Animus Kiadó gondozásában jelent meg, és már kapható a boltokban.


A könyv megjelenése apropóján játékot szervezünk a regény három példányáért. A feladat roppant egyszerű: az alábi űrlapon található kérdésekre kell jól válaszolni, és máris versenyben vagy a három példány egyikéért.

EZ A JÁTÉK VÉGET ÉRT, ÍME AZ EREDMÉNY:

A helyes válaszok:

  1. Hol született a szerző? – Bécsben.
  2. Mennyi időt ölel fel a regény cselekménye? – Kb. két hetet.
  3. Mi a szerző igazi neve? – Marcus Rafelsberger.

Több mint 170 olvasó játszott velünk, közülük ezúttal az alábbi háromnak kedvezett a szerencse:

Tóth Melinda
Gersey Zoltán
Barta Esztella

A nyerteseknek gratulálunk, őket személyesen is értesítjük. Hamarosan újabb játékot indítunk.

A játék május 11-én, szerdán este ér véget, eredményt pedig csütörtökön, május 12-én hirdetünk. Három jó megfejtő a Blackout egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

A nyereményről: A regény németül 2012-ben jelent meg, és 2013 januárjáig 130 000 példány fogyott belőle csak német nyelvterületen. Aztán lefordították többek között olasz, holland, francia, spanyol és japán nyelvekre is, és Japánban még a német kiadásnál is nagyobb sikert aratott. Marc Elsberg: Blackout (Animus, 2016)Elkeltek már a regény megfilmesítési jogai is, szóval elképzelhető, hogy hamarosan a mozivásznon is láthatjuk a sztorit.

A fülszöveg: Februári fagyok söpörnek végig Európán, amikor a kontinens szinte teljes elektromos hálózata összeomlik. A következmények katasztrofálisak. A sötétbe borult utakon egymást követik a karambolok, leáll a fűtés, a vízszolgáltatás, a mobilok feltölthetetlenek, az internet elérhetetlen. Piero Manzano, az olasz informatikus hackertámadást vél felfedezni a háttérben, de gyanúja a hatóságoknál süket fülekre talál. Az Europol terrorelhárító szakértője, François Bollard végül meghallgatja, ám ekkor olyan e-maileket fedeznek fel Manzano laptopján, amelyek rá terelik a gyanút. A támadók agyafúrtak és kíméletlenek. Európában atomkatasztrófák fenyegetnek, az emberek elegendő élelem, víz, üzemanyag és orvosi ellátás nélkül vegetálnak sötét, fűtetlen lakásaikban. A túlélésért folytatott küzdelem hamarosan oda vezet, hogy a rend már csak a katonaság bevetésével tartható fenn.

Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. A lényeg: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •