Új kiadásban a kedvenc Agatha Christie-könyvek

Vidd hírét!
  •  
  •  

Elegáns, új formában jelent meg az Európa Könyvkiadónál Agatha Christie legnépszerűbbnek választott két regénye, a Tíz kicsi néger és a Gyilkosság az Orient expresszen. A magyar rajongók 2015-ben szavazhattak kedvenc könyvükre. Az eredményt Agatha Christie születésének 125. évfordulóján, szeptember 15-én hozta nyilvánosságra az Európa Könyvkiadó. A mesterműnek tartott Tíz kicsi néger a szavazatok 26%-át kapta, megelőzve ezzel két népszerű Poirot-történetet: a Gyilkosság az Orient expresszen, valamint a Halál a Níluson című krimiket.


Christie legfurfangosabbnak tartott regényében tíz ismeretlen kap meghívást egy pazar villába, amely egy sziklás, elhagyatott szigeten áll. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be.

A Tíz kicsi négerből világszerte több mint 100 millió példányt adtak el, számos filmadaptáció készült belőle, és 1943-ban Agatha Christie még egy színpadi változatot is írt a könyvből.

Agatha Christie: Tíz kicsi néger (Európa, 2016)  Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen (Európa, 2016)

A világ és Magyarország második kedvence a Gyilkosság az Orient expresszen, Agatha Christie ennek a regénynek a filmváltozatával volt a legelégedettebb, és külön öröm volt számára, hogy az 1974-es díszbemutatón Erzsébet királynő is megjelent.

Hercule Poirot a Közel-Keletről tér vissza Londonba, a legalkalmasabb közlekedési eszköznek Isztambultól Londonig az Orient expressz ígérkezik. Legnagyobb megrökönyödésére már nincs egyetlen szabad hálókocsi. A Balkánon aztán egy éjjel elakad a vonat egy hófúvásban, és gyilkosság történik. Mire az expressz továbbindul, sikerül felgöngyölíteni az egyik legrejtélyesebb esetet.


Vidd hírét!
  •  
  •