Adventi játék 2017 – 2. rész

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

2017. december 4. és december 24. között az Olvasoterem.com három játékot szervez. Mindegyik játék hat napon át tart, naponta három kérdéssel, a hetedik napon pedig eredményt hirdetünk. Minden helyes válasz egy pontot ér, a heti játékot pedig az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, azaz a legtöbb helyes választ adta. Elképzelhető, hogy a hetedik napon több éllovasunk is lesz, ahogy az már az első héten is megtörtént – ilyen esetben sorshúzással döntünk a nyertes kilétéről.


Fontos tudnivalók. Egy személy egy adott napon csak egyszer töltheti ki az űrlapot (csak egyszer válaszolhat a kérdésekre). A duplázókat kizárjuk. Minden nap ugyanazzal az e-mail címmel játssz, különben nem adódnak össze a pontjaid. A kérdések egy hét során mindig ugyanazon az oldalon jelennek meg, a reggeli órákban – tehát a második hét kérdéseit mindig itt, ezen az oldalon találod, az alábbi űrlapon. Az űrlap naponta cserélődni fog. Eredményt szintén ezen az oldalon hirdetünk, december 17-én, vasárnap.

A második héten az Agave Könyvek a partnerünk, a nyertes a végén a kiadó által felajánlott könyvcsomagot nyeri. A kérdések a kiadó 2017-es kiadványaihoz és/vagy szerzőihez kapcsolódnak. A nyereményekről és egyéb fontos információkról az űrlap alatt olvashattok.

hétfői helyes válaszok:

1. Melyik televíziós sorozathoz nincs köze a szerzőnek? – Boston Legal
2. Hol él jelenleg Dennis Lehane? – Kaliforniában
3. Mi a címe annak a könyvnek, amelyet az Egymásba veszve főszereplőjének, Rachelnek az anyja írt? – A lépcső

keddi helyes válaszok:

1. Mit tanított le Carré az Eton College-ben? – francia- és német nyelvet
2. Kit hívtak Ann-nek a Smiley-regényekben? – George Smiley feleségét
3. Ki a narrátora le Carré legutóbbi regényének? – Peter Guillam

szerdai helyes válaszok:

1. Ki szerkesztette azt a kötetet, amelyben helyet kapott egy Dionne-novella is? – Lee Child
2. Melyik állítás igaz az alábbiak közül? – a ’70-es években a férjével és 6 hetes lányukkal sátorba költöztek
3. Honnan szabadul Helena apja? – a michigani Marquette-ben lévő fegyházból

csütörtöki helyes válaszok:

1. Ki kapta a Ray Bradbury-díjat elsőként? – James Cameron
2. Az alábbiak közül melyik állítás hamis? – [Bradburyt] egyszer letartóztatta az FBI
3. Melyik egyetemen szerzett diplomát Bradbury? – soha nem járt egyetemre

pénteki helyes válaszok:

1. Kit alakít Natalie Portman az Expedíció adaptációjában? – a biológust
2. Mi a foglalkozása Jeff VanderMeer apjának? – biokémikus
3. Milyen díjat kapott VanderMeer az Expedícióért? – Nebula-díjat

szombati helyes válaszok:

1. Mit tanít Winters felesége? – jogot
2. Melyik regény alapján írt paródiát? – Anna Karenina
3. Milyen hangszeren játszott Winters a középiskolás éveiben? – basszusgitár

A játék véget ért. A héten kilencen válaszoltak helyesen minden kérdésre és így a maximális 18 pontot gyűjtötték. Sorsoltunk, a szerencse pedig Leányvári Anikónak kedvezett, ő nyerte az Agave Könyvek csomagját. Anikónak szívből gratulálunk, őt személyesen is értesítjük.

December 18-án újabb játék veszi kezdetét, ugyanezen szabályok mentén.

A második heti nyeremények:

Dennis Lehane: Egymásba veszve

Rachel Childs, az egykori újságíró, egy élő adásban történő ideg-összeroppanást követően teljesen elzárkózik a világtól. A férje marad az egyetlen ember az életében, aki továbbra is feltételek nélkül Dennis Lehane: Egymásba veszve (Agave, 2017)szereti őt, és mellette van a legnehezebb pillanatokban a felépülése során.

Valami azonban nincs rendben a férfival. Olykor furcsán viselkedik, és Rachel gyanakvása egy esős délután beigazolódik. Hirtelen minden megváltozik, a házasságuk és az életük is veszélybe kerül. Rachel egy őrületnek tűnő, megtévesztéssel és erőszakkal szőtt összeesküvés hálójában találja magát, ahonnan az egyetlen kiút a félelmei leküzdésén és a könyörtelen igazság megismerésén keresztül vezet.

Dennis Lehane, a vérfagyasztó pszichothrillerek és a sötét, modern krimik nagymestere az új regényében a legjobb formáját hozza. A fordulatokkal teli történetet hús-vér szereplőkkel, tűpontos párbeszédekkel és hatásos atmoszférával tölti meg. Az Egymásba veszve az amerikai megjelenését követően azonnal bestsellerré vált, és a szaksajtó mellett olyan nagy szerzők rajongtak érte, mint Gillian Flynn és Lee Child.

Karen Dionne: A lápkirály lánya

Helena Pelletier végre olyan életet él, amilyet megérdemel. Egy szerető férj és két csodálatos kislány veszi körül, vállalkozása kitölti a napjait. Aztán a rádióadást megszakító rendkívüli hírek után rádöbben arra, Karen Dionne: A lápkirály lánya (Agave, 2017)hogy ostoba dolog volt azt hinni, hogy valaha is maga mögött hagyhatja élete legborzalmasabb időszakát.

Helena ugyanis súlyos titkot rejteget: egy emberrablás eredményeként született meg. Anyját serdülőkorában rabolta el az apja, majd a michigani Felső-félsziget lápvidékén, egy isten háta mögötti kunyhóban tartotta fogságban, ahol nem volt áram, fűtés, folyó víz, sőt hármukon kívül egy teremtett lélek sem. Helena az elrablás utáni második évben született meg, és szeretett a természetben élni, ahol halakat fogott, vadászott, és tudta olvasni az állatok nyomait. Noha apját kiszámíthatatlan vérmérséklet és olykor kegyetlen viselkedés jellemezte, Helena még őt is szerette… amíg meg nem tanulta, pontosan meddig terjed az apja brutalitása.

Több mint húsz évvel később Helena már olyan mélyre temette a múltját, hogy még a férje sem tudja az igazságot. Azonban az apja most megölt két őrt, megszökött a börtönből, és eltűnt a lápvidéken, amelyet mindenki másnál jobban ismer. A rendőrség hajtóvadászatot indít ellene, de Helena tudja, hogy esélyük sincs az apjával szemben. Tudja, hogy mindössze egyetlen ember van az egész világon, aki képes megtalálni a Lápkirálynak nevezett túlélőt, mert ő csak egy emberrel osztotta meg a tudását: a saját lányával.

Edan Lepucki: A 17-es számú nő

A hollywoodi hegyek közt élő Lady Daniels úgy dönt, el kell távolodnia egy időre a férjétől. Miután egyedül marad gyerekeivel, segítségre lesz szüksége kisfia mellé, ha megírandó önéletrajzi könyvét valaha is be akarja fejezni. Edan Lepucki: A 17-es számú nő (Agave, 2017)Egy hirdetésre jelentkezve érkezik hozzá S., a vonzó, fiatal művésznő, aki a kert végében álló vendégházba költözik be, és gondoskodik Lady hároméves kisfiáról, Devinről, illetve szemmel tartja másik, már tinédzser korú fiát is. Csodásan végzi munkáját, hamarosan bűvkörébe vonja az egész családot, és Lady bizalmasává válik.

A perzselő nyárban azonban S. kapcsolata Lady nagyobbik fiával nyugtalanító és baljóslatú fordulatot vesz. Miközben Lady és S. egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Lady irigylésre méltó életének fényes máza repedezni kezd, és azzal fenyeget, hogy családja elől is rejtegetett, régi titkok bukkannak felszínre. S. eközben igyekszik megtartani saját titkait azzal kapcsolatban, hogy mi is volt a valódi szándéka ezzel az állással. Mindketten óvatos játékot játszanak, és minden egyes lépésükkel a számukra legfontosabb dolgokat sodorják veszélybe.

Edan Lepucki regénye úgy hat, mintha egy hollywoodi film noirt olvasnánk. Sötét humorú, fordulatos és lebilincselő dráma művészetről, az anyaságról és két nő baljós barátságáról, mely egyértelműen igazolja, hogy Edan Lepucki generációjának egyik legtehetségesebb és legizgalmasabb hangja.

 


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •