Adventi játék 2017 – 3. rész

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

A december 18-án kezdődő játékkal a 2017-es év utolsó játékához értünk. Ezen a héten a Scolar Kiadó a partnerünk, és ahogyan az elmúlt két hétben, úgy most is hat napon át játszunk, naponta három kérdéssel, a hetedik napon, december 24-én pedig eredményt hirdetünk. Minden helyes válasz egy pontot ér, a heti játékot pedig az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, azaz a legtöbb helyes választ adta. Elképzelhető, hogy a hetedik napon több éllovasunk is lesz – ilyen esetben sorshúzással döntünk a nyertes kilétéről. Fontos, a nyertes a könyvcsomagot az ünnepek miatt már csak januárban kaphatja meg.


Egyéb fontos tudnivalók. Egy személy egy adott napon csak egyszer töltheti ki az űrlapot (csak egyszer válaszolhat a kérdésekre). A duplázókat kizárjuk. Minden nap ugyanazzal az e-mail címmel játssz, különben nem adódnak össze a pontjaid. A kérdések egy hét során mindig ugyanazon az oldalon jelennek meg, a reggeli órákban – tehát a harmadik hét kérdéseit mindig itt, ezen az oldalon találod, az alábbi űrlapon. Az űrlap naponta cserélődni fog. Eredményt szintén ezen az oldalon hirdetünk, december 24-én, vasárnap.

A harmadik héten a Scolar Kiadó a partnerünk, a nyertes a végén a kiadó által felajánlott könyvcsomagot nyeri. A kérdések a kiadó 2017-es kiadványaihoz és/vagy szerzőihez kapcsolódnak. A nyereményekről és egyéb fontos információkról az űrlap alatt olvashattok.

hétfői helyes válaszok:

Kivel áll hadban Magyarország a Ha háború lenne nálunk c. esszében? – Ausztriával
Melyik együttes dalai csendültek fel Semmi budapesti zenés-bábos adaptációjában? – Quimby
Milyen alkalomból járt először Budapesten Janne Teller? – egy egyetemi szeminárium keretében

keddi helyes válaszok:

Melyik regényéért kapott Man Booker-díjat McEwan? – Amszterdam
Ki alakítja Fiona Maye-t A gyermektörvény adaptációjában? – Emma Thompson
Melyik McEwan-regényben találni önéletrajzi elemeket? – Mézesmadzag

szerdai helyes válaszok:

Ki szokta illusztrálni Karafiáth Orsolya könyveit? – Filó Vera
Minek készült Orsi mielőtt költő/író lett volna? – biológusnak
Legújabb regényének, a Szirénnek a címét nem Orsi adta. Kitől származik a cím? – Zalai Károly írótól

csütörtöki helyes válaszok:

Melyik filmben szerepelt először Linn Ullmann? – Kivándorlók
Milyen dátumon tűnt el a Szemem fénye főszereplője? – 2008. július 15.
Mi vonzotta Ullmannt az irodalom mellett? – a tánc

pénteki helyes válaszok:

Hol mutatták be először Gerlóczy Márton legújabb könyvét? – Kolozsváron
Hol írta a szerző az Elvonókúrát? – Thaiföldön
Honnan ered a Márczy Lajos név? – a Márton és a Gerlóczy összeollózása

szombati helyes válaszok:

Milyen mérkőzés hangjait hallja Erlend Loe regényhőse, Doppler a hegyekben az első Doppler-kötetben? – egy EB-selejtező meccs
Kinek az előadásában hallgatható a Doppler hangoskönyv? – Rudolf Péter
Hol nyaral a Vegyesbolti csendes napok főszereplője a családjával? – Garmisch-Partenkirchenben

A játék véget ért. Öt játékos válaszolt helyesen mind a tizennyolc kérdésre, a szerencse pedig Vincze Istvánnak kedvezett. Gratulálunk, őt személyesen is értesítjük.

A harmadik heti nyeremények:

Karafiáth Orsolya: Szirén

Karafiáth Orsolya a függés lélektanát járja körül novellafüzérként is olvasható családregényében. Az első pillantásra lazán összefűzött emléktöredékek sorának ható, ám valójában szinte mániákus tudatossággal megszerkesztett történet három generáció nőtagjainak életén keresztül mutatja be, miképpen cipeljük tovább a korábbi nemzedékek, anyáink terheit, szorongásait és függőségeit egy olyan világban, ahol a gyerekek éppúgy nem számítanak, mint a férfiak.

Karafiáth Orsolya: Szirén (Scolar, 2017) Gerlóczy Márton. Mikecs Anna - Altató (Scolar, 2017) Janne Teller: Macskaköröm (Scolar, 2017)

Gerlóczy Márton: Mikecs Anna – Altató

Gerlóczy Márton regénye családi naplók, levelezések, néprajzi, prózai és lírai művek felhasználásával készült, de vázát két nagyobb lélegzetvételű írás, Jékely Márta és Schéfer Ida emlékirata adja. Az erdélyi családtörténetben úgy illeszkednek egymáshoz a női sorsok, mint a hajfonatban a szálak. Beletörődés, reményvesztettség, fájdalom, kitörni vágyás, csendes lázadás feszegeti szét és tartja mégis együtt a megtépázott életeket.

A szerzőt Mikecs Anna, Jékely Márta elsőszülött gyermeke – Áprily Lajos szavaival, a ,,drága holt” – kalauzolja a háborúk dúlta, darabokra tört országban szétszakadó és a veszteségek után újra élni akaró család megrendítő krónikájában.

Janne Teller: Macskaköröm

Egy szerelem története bontakozik ki előttünk a háború dúlta Balkánon. Egy szerelemé, amely talán nem több vágyott menedéknél a halál mindennapi, lelket felemésztő valóságában, és amely éppoly emésztőnek bizonyul, mint maga a háború. A Semmi világsikerű szerzőjének regénye éles színekkel festi le a háborút, magával ragadó líraisággal az elsöprő szerelmet, miközben a nagybetűs Történelmet is megragadhatóvá teszi a kisemberek történetei által.


Játék előtt tanácsos elolvasni adatvédelmi nyilatkozatunkat. Fontos: az e-mail címeket harmadik félnek nem adjuk át, és csak azért őrizzük meg, hogy a következő játékról értesíthessünk. Figyelem! Ha részt veszel ebben a játékban, azzal azt is engedélyezed, hogy az e-mail címedet felírjuk a játéklistára — ezt a listát csak és kizárólag játékaink alkalmával használjuk, más levelet (reklám, hírlevél) ezekre a címekre NEM küldünk. A listáról utólag bármikor leiratkozhatsz, ami azzal jár, hogy végleg törlünk az adatbázisból. Játszani továbbra is játszhatsz, egyszerűen csak nem kapsz értesítést az újabb játékokról.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •