Újabb elsőkönyves hódítja meg a világot

Vidd hírét!
  •  
  •  

Az utóbbi években rengeteg új szerző aratott szép sikert már az első könyvével, közülük többnek a regényére a filmvilág is rögtön lecsapott. Most egy újabb ígéretes szerző dobbantott nagyot, és az Alexandra Kiadónak köszönhetően a magyar olvasók is olvashatják a könyvet.


A. J. Finn regénye január elején robbant be a New York Times bestsellerlistájának élbolyába, ahonnan 15. hete kimozdíthatatlan, három hónap alatt közel egymillió példányt adtak el belőle, A. J. Finn: Nő az ablakban (Alexandra, 2018)40 országban értékesítették a könyv jogait, a 20th Century Fox pedig már dolgozik a megfilmesítésen. A kötetet többek között Stephen King és Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője méltatta. Az elsőkönyves A. J. Finn felkavaró lélektani drámája az év egyik legjobban várt pszichothrillere.

Anna Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédjait figyeli. Amikor Russellék beköltöznek a szemközti házba, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy újra együtt legyen szeretteivel. Aztán Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa omladozni kezd.

Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédjait? A Nő az ablakban feszült és fordulatos hitchcocki thriller a Hátsó ablak stílusában. Agyafúrt és csavaros, összetett karaktereivel, elegánsan megírt történetével az utolsó pillanatig izgalomban tartja az olvasót.

A regény alapján készülő filmet Joe Wright (A legsötétebb óra, a 2012-es Anna KareninaVágy és vezeklés) fogja rendezni, a forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Tracy Letts írja, a producerek pedig Scott Rudin (Expedíció, Lady Bird) és Eli Bush lesznek.


Vidd hírét!
  •  
  •