Új thrillert a polcra: Tolakodó érzelmek

Vidd hírét!
  •  
  •  

Az Alexandra Kiadó első őszi krimijét egyenesen Gillian Flynn Holtodiglanjához hasonlítja a nemzetközi sajtó. És valóban, Mary McCluskey regénye tipikusan az a fajta thriller, amiben senki nem az, aminek látszik. A Kirkus Review szépnek, a Publisher’s Weekly visszafogottnak nevezte McCluskey prózáját, aminek köszönhetően a Tolakodó érzelmek a hasonló jellegű pszichothrillerek fölé emelkedik. Az alaptörténet bizarr: a Los Angelesben élő Hamilton-házaspár mélyen gyászol; mindkettő a maga módján igyekszik feldolgozni gyermekük tragikus halálát, amikor a feleség gátlástalan és dúsgazdag barátnője váratlanul belép az életükbe… A drámai események ellenére a kötet igen lírai, visszafogott, közben pedig egy cseppet sem mesterkélt.


Kat és Scott megpróbálja feldolgozni életük Mary McCluskey: Tolakodó érzelmek (Alexandra, 2018)legnagyobb tragédiáját, egyetlen fiuk halálát. Scott beleveti magát az ügyvédi munkába Los Angelesben, de a felesége továbbra is inkább otthon tölti a napjait, mert nem tudja összeszedni magát a megrázkódtatás után.

Váratlanul felbukkan a csodaszép és rámenős Sarah Cherrington, Kat régi ismerőse Angliából, és Hamiltonék házassága válságba kerül. A dúsgazdag Sarah mindent megkapott az élettől, amire addig vágyott. Van azonban még valami, amit el akar érni, és a házaspár hamar belekeveredik Sarah ördögi játszmáiba.

A regény az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg, Horváth Beatrix fordításában.


Vidd hírét!
  •  
  •