Nyerd meg a Frannie Langton vallomásait!

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

Az Olvasoterem.com és a Libri Könyvkiadó közös játékot szervez, a tét pedig Sara Collins debütregénye, a Frannie Langton vallomásai, amelyért a szerző januárban megkapta a rangos Costa Book Awards legjobb első regénynek járó díját.


Sara Collins: Frannie Langton vallomásai (Libri, 2020)

A Frannie Langton vallomásai egyrészt lélegzetelállító első regény, másrészt pedig egy olyan nő jellemrajza is, akinek sorsát a saját tettei alakítják egy olyan világban, amely az elpusztítására tör. Frannie Langton, a hajdan rabszolgasorban élő cseléd ellen brutális kettős gyilkosság a vád: a hatóságok szerint megölte gazdáját, a tudós George Benhamt és annak különc francia feleségét, Marguerite-t. Sorjáznak a terhelő tanúvallomások, melyekben Frannie csábítóként, boszorkányként, mesteri cselszövőként és szajhaként jelenik meg.

Frannie azonban azt állítja, hiába múlik rajta az élete, képtelen felidézni, mi történt azon a végzetes éjszakán. Van azonban valami, amit el tud mondani: saját, kiszolgáltatott és hányattatott életének történetét, mely egy jamaikai ültetvényen kezdődött, ahol gazdája, egy velejéig romlott tudós szörnyű kísérleteiben segédkezett, és amely könnyen lehet, hogy az akasztófán ér véget. Vallomása megpecsételheti a sorsát, ugyanakkor az igazság olyan bűnöket is leplezhet, melyek borzalmasabbak akár a gyilkosságnál is.

Nyerd meg Sara Collins regényét! Az alábbi betűháló egy nevet rejt. Minden oszlopból csak egy betűre van szükséged; párosítsd össze a regénycímeket a szerzőkkel, és megtalálod azt a tizenegy betűt, amelyekből összeáll a név. Balról jobbra kell haladni, az első oszlopból az a betű kell, ahol A Villa Romantica titka szerzőjének nevét találod.

Megvan a név? A kérdés a következő: mi a név, és hogyan kapcsolódik ő a Frannie Langton vallomásaihoz? Használd az alábbi űrlapot:

Ez a játék 2020. április 7-én véget ért. Az alábbi olvasóink a könyv egy-egy példányát nyerték:

Fülöp Enikő
Szávity Tamás
Csiki Dorottya


A nyerteseknek gratulálunk, őket emailben is értesítjük.

A játék kedden, április 7-én éjfélkor ér véget, eredményt a következő napon, április 8-án hirdetünk. Három jó megfejtő a Frannie Langton vallomásai egy-egy példányát nyeri. Több helyes megfejtés esetén a nyertesek kilétéről sorshúzással döntünk.

Fontos! A játékban való részvétel feltétele a fenti űrlap kitöltése. Az űrlap kitöltésével a résztvevő beleegyezik, hogy nevét és emailcímét a játék végéig az Olvasoterem.com megőrzi. A neveket és email címeket harmadik félnek nem adjuk át, és a játék lebonyolítása után (2020. április 8-án) törölni fogjuk.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •