Játék: Nyerd meg az Unortodox egy példányát!

Vidd hírét!
  •  
  •  
  •  

A Libri Könyvkiadó gondozásában a héten magyarul is megjelent Deborah Feldman önéletrajzi kötete, az Unortodox, amely alapján a Netflixen látható minisorozat is készült. A kiadó felajánlásának köszönhetően most a könyv két példányáért hirdetünk játékot.


A feladat pofonegyszerű: az alábbi három anagramma három Libri-kötet címét rejti. A feladat: fejtsd meg az anagrammákat, majd keresd meg a könyveket a Libri Könyvkiadó oldalán és add össze a három könyv oldalainak számát. Figyelem! Mindenképp a Libri Kidó oldalán keresgélj a könyvek után, mert a könyv terjedelme az egyes könyvterjesztők oldalán néha eltérő lehet.

Íme az anagrammák:

Műtött edény jele közügy
Fényfedő egri királyné
Gitáros tagnak focilabda

Ez a játék véget ért. Két nyertesünk van:

Iski Anett
Csábi Ilona

A nyerteseknek gratulálnunk, őket személyesen is értesítjük.

A nyereményről

A külvilágtól mereven elzárkózó szatmári zsidó közösség tagjaként Deborah Feldman szigorú szabályok szerint nevelkedett Brooklynban. Előírták számára, mit viselhet, kivel beszélhet, mit olvashat. Az oktatásával alig törődtek, az egyetlen elvárás vele szemben az volt, hogy engedelmes lány és jó feleség váljon belőle. Mindössze tizenhét éves volt, amikor hozzáment a családja által kiválasztott férfihoz, akit alig ismert.

Deborah Feldman: Unortodox (Libri, 2020)

Deborah fuldoklott a mind érzelmi, mind testi értelemben diszfunkcionális házasságban, és a közösségben, amely nagyon szűk teret hagy a nőknek, legyenek bármennyire tehetségesek. Deborah-t pánikrohamok gyötörték, és elképzelése sem volt arról, hogyan enyhíthetne szorongásán.

Kilátástalan helyzetében fokozatosan találta meg a kiutat: miután megszületett a fia, egyre világosabbá vált számára, hogy képtelen megfelelni a haszid zsidó közösség elvárásainak, és maga mögött kell hagynia addigi életét. Egy bátor elhatározással feláldozott hát mindent, amit addig ismert, hogy szabad lehessen, és gyermekét is szabad embernek nevelhesse.

Deborah Feldman
Deborah Feldman

Deborah Feldman kötetének megjelenése óriási vihart kavart, korábbi közössége üldözte és számtalan alkalommal megfenyegette. Ő mégsem bánja, hogy mindenki számára elérhetővé tette történetét, mivel hisz abban, hogy könyvével párbeszédet kezdeményezhet a zárt vallási közösségekben tapasztalható gyakori elnyomásról és bántalmazásról, és hangot adhat azoknak, akikre korábban senki sem figyelt. A könyv alapján készült sorozat 2020 márciusától látható a Netflixen.


Vidd hírét!
  •  
  •  
  •